Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

AgroMarkets Kornberegner

 

AgroMarkets tilbyder:

Få gratis adgang til Kornberegneren, og tjen mejetærskningen hjem.

Med 14 dages gratis adgang til både AgroMarkets og AgroMarkets Kornberegner finder du de bedste nettopriser for hvede, raps, byg, rug og havre.

Kornberegneren viser i de fleste tilfælde, hvordan du tjener ekstra på dine afgrøder svarende til omkostningerne ved mejetærskning.

Vent ikke for længe - tilbuddet er kun gældende i august måned.

Aflivningen af erhvervshavnen i Kolding er en gigantisk maveplasker

- Når jeg kører ind til Kolding ad Skamlingvejen, ser jeg de flittige kraner på havnen og i det fjerne konturen af byens imponerende sygehus. Lidt senere kører jeg forbi IBC og Designskolen.

Sådan starter Hans Damgaard, formand for Kolding Herreds Landbrugsforening sin kommentar til historien om aflivningen af erhvervshavnen i Kolding. - Fantastisk at bo i en kommune som på samme tid både er erhvervsvenlig og har pondus til at designe livet. Men forleden blev jeg rystet i min grundvold, da beslutningen om at aflive erhvervshavnen blev offentliggjort. En beslutning jeg vil betegne som en gigantisk maveplasker, der kan give dønninger i kommunekassen, fortsætter Hans Damgaard.

NATURLIG INTERESSE FOR KOLDING HAVN

Hans DamgaardKolding Havn rummer flere store virksomheder med relation til landbruget, og som landboforeningsformand har Hans Damgaard en naturlig interesse i at sikre DLG, Danish Agro og andre store landbrugsspillere på havnen de bedste forhold. Hans Damgaard påpeger, at når fx DLG’s foderfabrik, som er én af Danmarks største og mest moderne, og hvori der er investeret et trecifret millionbeløb siden 2013, ikke vil få forlænget sin lejeaftale, er der kun landbruget til at samle de direkte tab op.

- Sådan skal jeg naturligvis ræsonnere som landmand. Men beslutningen om at nedlægge erhvervshavnen over de næste 25 år til fordel for boliger i den inderste del af havnen og et rekreativt område yderst på sydkajen gør mig bekymret på vegne af hele kommunen.

- Kolding Kommune vil miste vækst og produktionsarbejdspladser, fordi det ikke længere kan betale sig for mange virksomheder at etablere sig eller drive forretning i Kolding, når erhvervshavnen forsvinder. Og hvor er de grønne visioner henne, hvis foder til landbruget ikke længere skal fragtes ad vandvejen men udelukkende med lastbiler? Et svækket erhvervsliv betyder færre penge i kommunekassen, og kan vi så være sikre på at have blandt andet hjemmepleje og folkeskoler på et niveau, der er Kolding kommune værdig, lyder det fra Hans Damgaard, som på ingen måde mener, at beslutningen om havnens fremtid er velgennemtænkt.

BLOT ET PENNESTRØG PÅ PAPIRET

- I min optik er det vigtigt, at en kommune har visioner, der rækker længere end et par år frem. Men det virker ikke særlig gennemtænkt og helhedsorienteret, når man med et pennestrøg fjerner grundlaget for de mange velfungerende virksomheder, som i tillid til kommunens tidligere positive holdning til erhvervshavnen har investeret i produktionsanlæg på havnen.

- Og så kan jeg heller ikke lade være med at minde om kommunens store planer med erhvervsområdet Nordic Synergy Park, som i dag kun rummer TV-Syd. Ingen ved jo, om Kolding Havn om 25 år er tæt bebygget efter visionen, eller om havnen vil ligge delvis forladt hen. Jeg har principielt intet imod boliger på havnen, men de skal ikke tvinges ind på bekostning af havnens virksomheder. Det havde været langt mere klædeligt at have signaleret en vision om boliger på havnen i stedet for at aflive et af de store kraftcentre i kommunens erhvervsliv, siger Hans Damgaard.

MERE INFORMATION

Formand Hans Damgaard kan kontaktes på T: +45 2328 2097 for yderligere information.

Åbent Landbrug 2022

Åbent Landbrug 2022

Tag familien med, og kom til Åbent Landbrug søndag d. 18. september fra kl. 10.00 - 16.00. Du kan vælge mellem det store Åbent Hus eller den mere private rundvisning. I år åbner vi dørene fem forskellige steder. Tag et kig, vælg og bestil dine billetter.

Læs mere

KHL Rapstjek - intet er for godt til din raps

KHL Rapstjek - intet er for godt til din raps

- Rapsen tilses rutinemæssigt, det giver ro i maven, og jeg kan koncentrere mig om andre opgaver. Derfor skal jeg have rapstjek igen i år, fortæller landmand Niels Blem Sørensen, der tidligere har benyttet sig af tilbuddet om et rapstjek.

Læs mere

Rentemøde

Rentemøde

Endnu en gang er Jørgen Thorø og John Jensen dine værter ved årets rentemøde, der holdes onsdag d. 12. oktober hos KHL. Kom og lyt, når de sætter fokus på renter, lånetyper, centralbanken, verdensøkonomien og meget mere.

Læs mere

Spar tid og penge med leverandørservice

Spar tid og penge med leverandørservice

Uden at røre en finger, kan du betale dine regninger til KHL. Det eneste, det kræver, er en mail til os, hvor du bekræfter, at vi har tilladelse til at hæve pengene på din konto.

Læs mere

Miljøteknologi

Miljøteknologi

Puljen for Økologisk Investeringsstøtte forventes at åbne i december, og det bliver sidste gang, der kan søges i denne kategori. Ønsker du at søge tilskud til Miljø- og klimateknologi, er det oktober måned, du skal fokusere på.

Læs mere

Forsikringsrådgivning

Forsikringsrådgivning

At vælge forsikringsselskab, afdække risici eller opgøre krav efter en skade kan være en opgave, der kan stige alle til hovedet. KHL har indgået et samarbejde med Dansø Forsikringsmæglere, hvor du kan få uvildig rådgivning samt forsikringstilbud til den bedste pris.

Læs mere