Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

I november måned åbner Skattestyrelsen op for tjek og indberetning til forskudsopgørelsen for 2022. Det er en rigtig god ting at tjekke din opgørelse, for sker der ændringer i løbet af året, kan det være svært at opdatere tallene uden at Skattestyrelsen forlanger ekstra dokumentation.


Ved at tjekke din forskudsopgørelse i god tid, kan du sikre en mere smidig behandling fra Skattestyrelsen

- skrevet af skattekonsulent Jesper Nedergaard

I løbet af november måned kan du på www.skat.dk se et forslag til din forskudsopgørelse for 2022 i TastSelv. Det er vigtigt, at du vurderer, om tallene på opgørelsen er tæt på de reelle tal. Er dit skøn så tæt på det forventede i først huk, betyder det nemlig, at du vil få nemmere ved at ændre din opgørelse i løbet af 2022.

Skattestyrelsen vil nemlig gerne have forklaringer og nogle gange dokumentation ved større ændringer i løbet af året - og det er ekstra arbejde for dig.

Modtager du pension, er det også en god idé at vurdere rubrikken "Anden indkomst". Dermed kan du muligvis undgå reguleringer vedrørende eventuel tilbagebetaling af pensionen.

Hvis du ikke har lavet nogle ændringer i opgørelsen for 2021, vil Skattestyrelsen danne din forskudsopgørelsen med udgangspunkt i tallene fra det seneste hele år, altså 2020. Det kan derfor være to år gamle tal, der figurerer på din opgørelse for 2022.

Har du haft en større indkomst i 2020 og/eller i 2021 end du forventer i 2022, kan det medfære et øget likviditetstræk, da B-skatten måske er for høj. Omvendt, så betaler du ikke negative renter af de penge, du har stående hos Skattestyrelsen.

Derfor - har din økonomiske situation ændret sig i løbet af året, skal du ændret, slettet eller tilføjet de aktuelle tal allerede i år. Som selvstændig kan det være svært at forudsige økonomien, men man kan altid give sit bedste bud.

Vore anbefaling er, at du løbende justerer tallene i din opgørelse, så du hele tiden er ajour med din virksomheds økonomiske situation.

Du er velkommen til at kontakte din rådgiver for input og hjælp til forskudsopgørelsen.