Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Baltic Pipe

Baltic Pipe vil komme til at påvirke mange hundrede landmænd, både når ledningen er lagt ned, men også efterfølgende. Derfor arbejder vi både politisk, fagligt og juridisk for at sikre jer lodsejere så gode vilkår som muligt.

I øjeblikket kontakter Energinet lodsejerne for at aftale et møde ude på ejendommen. På mødet lægger de op til en drøftelse af de specifikke forhold på ejendommen, fx om der er særlige forhold på ejendommen, der skal tages hensyn til, konsekvenser for dræn og den daglige drift.

Forbered din forhandel nu

I SvineRådgivningen oplever vi hver sommer, at svineproducenter ringer fra mejetærskeren for at få assistance til en foderhandel. For hvor skal kornet afleveres?

Hastværk giver sjældent det bedste grundlag for at få lavet en god handel, og derfor opfordrer vi til, at man er tidlig ude med forberedelsen. Når den er på plads, giver det mulighed for at tage priser hjem med meget kort varsel, når man vurderer, at det er tid.

Skat og moms på gulpladebiler

Har du en gulpladebil, som du bruger både i din virksomhed og privat, er der nogle skatte- og momsmæssige forhold, du skal være opmærksom på. Læs artiklen, og find ud af, hvor du skal rette din opmærksomhed hen.

MOMSFRADRAG FOR SMÅ VARE- OG LASTBILER

Hvis din vare- eller lastbil har en tilladt totalvægt på højst 3.000 kg, gælder der særlige regler om momsfradrag. Den tilladte totalvægt kan du bl.a. finde på bilens registreringsbevis.

Bruger du bilen både privat og i virksomheden, er der intet momsfradrag for anskaffelsessummen. Det er et krav for momsfradrag ved anskaffelse af små vare- og lastbiler, at bilen udelukkende bruges til momspligtige formål.

Baltic Pipe

Miljøstyrelsen og Energinet har indsendt supplerende høringsforslag til Baltic Pipe projektet, der indeholder forslag til nye ledningsføringer i området mellem Vonsild og Egholt. Vil du have en finger med i spillet, skal du til tasterne og indsende et høringssvar senest d. 6. juli til Miljøstyrelsen.

Baltic Pipe er det store gasrørsprojekt, der skal gå tværs over Danmark fra Nordsøen til Polen. Det nye høringsforslag fra Miljøstyrelsen og Energinet indeholder forslag til helt nye mulige ledningsføringer i området mellem Vonsild og Egholt. Desuden er der flere steder sket mindre justeringer af det eksisterende forslag til mulig ledningstrace.

Bivenlige anbefalinger

Flere af de vilde bier har det svært. Der er brug for en fælles indsats, så udviklingen bliver vendt. Som landmand kan du være med til at gøre en indsats for bierne. Både store og små tiltag hjælper, og selv helt enkle tiltag kan gøre en forskel.

En sund og mangfoldig bestand af bier bidrager ikke kun til en rig natur, men også til at sikre den værdifulde bestøvning af mange af vores landbrugsafgrøder. En indsats for bierne vil derfor være til glæde for mange andre end vilde planter og dyr i agerlandet.

Vejle Å

Trods stor modstand fra både landbruget, lodsejere og Vejle Kommune, har DN fastholdt deres fredningsforslag for Vejle-Ådal. KHL har sammen med naboforeningerne været en aktiv del af arbejdet imod fredningen, herunder udarbejdet indsigelse og erstatningskrav.

I dag er der et godt samarbejde, hvor lodsejere og kommune har gennemført frivillig naturpleje og stiprojekter. Senest er der etableret en bestyrelse, som skal sikre natur og erhvervsinteresser i Ådalen.