Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Stjernerenser

En del økologi- og MVJ-tilsagn udløber i efteråret 2019. Disse tilsagn skal forlænges, og samtidig kan der søges om nye tilsagn.

Perioden, hvor du kan søge tilsagn, er fra d. 11. juni til d. 23. august 2019. Du kan:

GenerationsskifteAf Ole Maagaard

”Vi har haft mange overfladiske snakke, så det er rart, når det hele bliver konkret.” Søren Frank og hans far har sammen med KHL sat retningen for deres generationsskifte med ejerskifteværktøjer fra SEGES og lidt god kemi.

Landmand Søren Frank og hans far producerer omkring 4.000 slagtesvin årligt, og dyrker derudover korn, raps og frøgræs på 100 ha jord. Deres gård Karensminde ligger naturskønt tæt på Vejle Fjord, men det er ikke de smukke omgivelser, der lige nu fylder mest i deres tanker.

Slåning af vejrabatter

Flere kommuner, herunder Vejle og Kolding Kommune, tilbyder at slå vejrabatten gratis ud for frøgræsmarker for at undgå krydsbestøvning.

Bor du i Kolding Kommune, skal du bestille afslåning inden d. 1. maj 2019 kl. 12.00. Tilmelding sendes på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Vedlæg kort med indtegning over det område, du ønsker, der skal slås.

Nye regler for kørsel i varebiler

Inden den 1. juli 2019 skal du have registreret, om du kører firmakørsel eller godskørsel i din varebil.

De nye regler omfatter varebiler med tilladt totalvægt på over 2000 kg til og med 3500 kg, og som fragter stykgods med en vægt over 11 kg pr. stykgods. Varebiler, som er registreret til 100 % privatkørsel og kun anvendes sådan, er ikke omfattet.

Baltic Pipe i offentlig høring

Der foreligger nu et endeligt udkast til linjeføring af Baltic Pipe gasledningen, og ønsker du indgive kommentarer til projektet, skal det gøres senest d. 12. april 2019.

Energinet har efter aftale med arbejdsgruppen besøgt hovedparten af de lodsejere, der berøres af projektet.

KHL har fulgt hele processen tæt, og formand Hans Damgaard deltager i en arbejdsgruppe, som har til formål at sikre lodsejernes krav i forhold til erstatninger og informationer fra Energinet.

Regnskabets time for slagtekyllingeproduktionen

I skrivende stund er regnskaberne for 2018 ved at blive opgjort, og endnu engang har slagtekyllingebranchen klaret sig flot.

De første driftsgrensanalyser for 2018 viser, at slagtekyllingeproduktionen som driftsgren igen har leveret et godt resultat når der kigges på bundlinjen.