Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Kommunalvalg 2021

Landbruget ønsker at bidrage til den grønne dagsorden, men hvad vil politikerne?

Vi går tæt på årets spidskandidater til kommunalvalget i efteråret, og stiller tre landbrugsrelaterede spørgsmål inden for klima, vand, erhver og beskæftigelse. Du kan følge med direkte i Kolding Ugeavis, på Facebook eller her på siden.

UGENS SPØRGSMÅL: Skal Kolding Kommune have et biogasanlæg, og hvor skal det i så fald placeres?

 Skal du så majs, eller skal der andre afgrøder i jorden?

Maj måned står som én af de vådeste i mands minde. Det gør især såning af majs udfordret og stiller spørgsmål, om der overhovedet skal sås majs i år.

Det kan være svært at se alternativer, og uanset om man vælger at så vårbyg eller udlægge græs, bliver det næppe den store succes i år.

Medlemstilbud

Det sidste skud på stammen af medlemstilbud er Puch Maxi Tour. Her kan du vælge mellem et ægte roadtrip fra kyst til kyst i smukke Jylland eller et Ø-hop i Limfjorden.

Landbrug & Fødevarer spytter bogstavligt talt medlemstilbud ud i øjeblikket. De seneste tilbud spænder bredt lige fra familieture til Fårup Sommerland, over de mere vilde arrangementer Puch Maxi Tour og Bøf & Brøl til noget så almindeligt som gode tilbud på briller.

Bliv vært for Åbent Landbrug 2021

Som altid holder vi Åbent Landbrug den tredje søndag i september, hvor vi byder velkommen til de danske familier på gårde rundt om i hele landet - og nu kan du blive én vores næste værter.

- kun for medlemmer

Måske husker du, at sidste års Åbent Landbrug var lidt anderledes, end det plejer at være. Flere landmænd end sædvanlig bidrog nemlig i 2020 til at skabe en hyggelig og inspirerende dag for mange familier ved at vise dem rundt i små grupper og fortælle om hverdagen på netop deres gård.

Godt nyt om håndværkerfradrag

I øjeblikket er der et lovforslag ude mht. at få yderligere fradrag for udgifter til arbejdsløn til både service- og håndværkerydelser.

Det gælder i ejerboliger, hvor du selv bor og fritidsboliger, som ikke har været udlejet.

Køb eller leasing af hvidpladebil

Overvejer du at anskaffe dig en ny hvidpladebil, er der nogle overvejelser, du skal gøre dig fx om du bruger bilen både i virksomheden og privat.

Desuden skal du beslutte, om du vil købe eller lease bilen. Der er nemlig nogle skatte- og momsmæssige forhold, der har betydning for dit valg.