Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

AgroMarkets

I takt med, at landbrugene bliver større og der samtidig er en voksende volatilitet i de priser, som vi køber og sælger produkter til, er det ekstremt vigtigt med en sparringspartner, du har tillid til. Den økonomiske bundlinje er din løn, og bliver naturligt påvirket af gode og dårlige beslutninger - og at være landmand, indkøbs- og salgschef samt bankmand på samme tid, er der vel dårligt nogle, der kan påtage sig med succes.

AgroMarkets er netop én af de sparringspartnere, du som landmand kan vælge at bruge til at rådgive dig om det rette tidspunkt for køb og salg af fx el, diesel, gødning, foder m.m. eller finansiering.

Summax og Ø90 Online

HUSK at løse dine vigtige opgaver inden torsdag d. 17. september. Summax og Ø90 Online går nemlig sammen, og holder lukkedage fra torsdag d. 17. september 2020 kl. 16.00 til tirsdag d. 22. september 2020 kl. 12.00.

NYT NYT NYT

Opdatering tirsdag d. 22. september kl. 12.45

Det er desværre stadig ikke muligt at arbejde i Summax, Ø90 samt Ø90 Online. Vi forventer, at systemerne er oppe at køre igen onsdag d. 23. september kl. 18.00.

Skal du betale en regning, skal du gøre det via Netbank. Bilag sender du, som du plejer.


Søg om tilskud til indhegning og afgræsning

Står du, og skal til at sætte nyt hegn op til afgræsning eller andet, kan du frem til d. 2. februar 2021 søge om tilskud til forberedelse af dette (det tidligere hegnstilskud).

Som noget helt nyt kan du i år også søge tilskud til nogle overdrevsarealer, der ligger uden for de særligt udpegede Natura2000 områder samt arealer i nationalparker med HNV på mindst fem. Du kan naturligvis, lige som de seneste år, også søge tilskud, hvis arealet ligger inden for særligt udpegede Natura2000 områder.

Krav om autorisation ved køb af plantebeskyttelsesmidler

Fra den 1. juli 2020 kan man kun købe og lovligt anvende plantebeskyttelsesmidler til professionelt brug, hvis man har en autorisation i Miljøstyrelsens Autorisationssystem for brug af Bekæmpelsesmidler (MAB).

Forhandlere af plantebeskyttelsesmidler må efter den 1. juli 2020 kun sælge plantebeskyttelsesmidler godkendt til professionelt brug til kunder, der har et CVR-nummer OG er autoriseret i MAB.

KHL udfører Naturtjek

De fleste landmænd ønsker at tilgodese naturen på deres bedrift, men mange er usikre på hvilke indsatser, der gavner naturen mest. ”Naturtjek”, som Kolding Herreds Landbrugsforening nu tilbyder sin medlemmer, er en rådgivning, der giver landmanden et overblik over bedriftens naturværdier samt et idékatalog over mulighederne for at forbedre biodiversiteten til gavn for både naturen og herlighedsværdierne på ejendommen.

- Med et Naturtjek har vi fokus på at finde de løsninger, der passer bedst til den enkelte bedrift, så natur, økonomi og driftspraksis går op i en højere enhed, fortæller miljøkonsulent i KHL, Lene Egtved Andersen.

Det korte ferieår

Den 1. maj 2020 startede et nyt og forkortet ferieår. Det korte ferieår fungerer som en overgang til den nye ferielov med samtidighedsferie, der træder i kraft d. 1. september 2020.

ANTAL FERIEDAGE

En medarbejder, som har været fuldtidsansat fra d. 1. januar 2019 til d. 31. august 2019, har optjent 16,64 feriedage, som kan afholdes i det forkortede ferieår, der løber fra d. 1. maj 2020 til d. 31. august 2020. Hvis medarbejderen kun har arbejdet i en del af perioden, vil der være optjent et færre antal feriedage.