Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

- Rapsen tilses rutinemæssigt, det giver ro i maven, og jeg kan koncentrere mig om andre opgaver. Derfor skal jeg have rapstjek igen i år, fortæller landmand Niels Blem Sørensen, der tidligere har benyttet sig af tilbuddet om et rapstjek.

Vær opmærksom på den smukke gule blomst, engbrandbæger. Den findes i græsmarkerne, den er giftig og især heste og køer tåler ikke planten. Og lige nu, før blomstring, er det, at du skal lave en strategi for bekæmpelse af planten.

Bestyrelserne i Kolding Herreds Landbrugsforening, Sønderjysk Landboforening og LandboSyd søger en strategisk og politisk stærk sekretariatsleder, som skal arbejde for de bedste rammevilkår for landmændene og være bindeled mellem de tre foreninger.

Med blomsterstriber langs markerne gør du noget godt for biodiversiteten og for vores øjne. Lad os hjælpe dig med at etablere dine striber  - og med Tour de France lige om hjørnet tilbyder vi også i år at etablere Tour de France striber langs dine marker.

Med 160 fremmødte til KHLs generalforsamling d. 2. marts, var der meget, formanden kunne glæde sig over. På trods af et turbulent år lykkedes det foreningen at udlodde og tilbagebetale knap 4 mio. kr. til medlemmerne, og nu arbejdes der for en fremtid med blandt et fælles politisk sekretariat, mere involvering af kommunerne samt en god implementering af landbrugsaftalen.

I efteråret blev der indgået aftale om ændring af praktikperioderne for udenlandske landbrugspraktikanter. Samtidig betyder en ændringsbekendtgørelse, at man fremover kan tildele opholds- og arbejdstilladelser til fodermestre og driftsledere på op til 4 år ad gangen.