Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Muldvarpekursus

Har du problemer med muldvarpe eller mosegrise, så tag et kig her. Institut for Agroøkologi holder i februar og marts måned nemlig giftkursus i bekæmpelse af muldvarpe og mosegrise med fosforbrinteudviklende midler.

Kurset er kun for dig og eventuelle ansatte, der erhvervsmæssigt udfører bekæmpelse på egen bedrift eller erhvervsmæssigt udfører bekæmpelse for andre, og som skal købe og bruge midler i fareklasse ”meget giftig” til bekæmpelse af muldvarpe og mosegrise, hvilket vil sige fosforbrinteudviklende pellets, der nedlægges i dyrenes gangsystemer. Kurset er også for ansatte hos forhandlere.

Må du betale dine medarbejderes aviser?

Betaler du for dine medarbejderes aviser, har du fradrag for udgiften på samme måde som for lønnen. Men medfører det en beskatning for medarbejderen? Reglerne er komplicerede, men du får svaret her.

Udgangspunktet er, at en avis, som leveres på bopælen og erstatter almindeligt avishold hos medarbejderen, er et skattepligtigt personalegode. Du skal ikke indeholde A-skat og AM-bidrag af fri avis, der beskattes som B-indkomst, men du har pligt til at indberette værdien af fri avis, dvs. abonnementsprisen.

Penge retur til sukkerroeavlere

Tilbage i produktionsårene 1999/2000 og 2000/2001 er der opkrævet for meget i produktionsafgifter på sukker. Dette ønsker man nu at rette op på, så de retmæssige producenter kan få deres penge retur. Tilbagebetalingen omfatter ca. 6.300 sukkerroeavlere, der står til at modtage et beløb mellem kr. 90,- og kr. 215.000,- hver især.

De fleste af de landmænd, der har dyrket sukkerroer i de nævnte perioder har allerede fået besked fra Miljø- og Fødevareministeret, men der findes flere. Måske har du kendskab til nogle, eller måske er det dig selv, der endnu ikke har hørt fra ministeriet.

Ejendomsvurdering

De offentlige ejendomsvurderinger har de seneste år været udsat for voldsom kritik. Derfor har Folketinget vedtaget en helt ny lov, ejendomsvurderingsloven, om vurdering af landets ejendomme. Det forventes, at den nye lov får virkning for vurderingen af erhvervsejendomme fra og med 1. januar 2020.

Formålet med de offentlige ejendomsvurderinger er først og fremmest at skabe et korrekt grundlag for beskatningen af fast ejendom.

Min medarbejder skal på barsel

Har du en medarbejder, der skal på barsel, skal du være opmærksom på de nye regler vedrørende retten til barselsdagpenge, og dermed også for arbejdsgiverens ret til refusion under medarbejderens barselsorlov.

Den 1. juli 2018 trådte nye regler i kraft vedrørende ret til barselsdagpenge og refusion til arbejdsgiver. Det nye beskæftigelseskrav betyder, at medarbejderen skal opfylde tre betingelser for at have ret til barselsdagpenge under orlov.

Udenlandsk arbejdskraft

Ansætter du udenlandske medarbejdere til projekter, eller har du en entrepriseaftale med en udenlandsk enkeltmandsvirksomhed, skal du være opmærksom på skatten.

MIDLERTIDIG ANSÆTTELSE

Hvis du ansætter en udenlandsk medarbejder til et tidsbegrænset projekt, vil medarbejderen blive begrænset skattepligtig til Danmark af indtægten. Det er vigtigt i forhold til medarbejderens mulighed for at få rejsefradrag, at ansættelseskontrakten er udformet korrekt. Der må fx ikke være en aftale i kontrakten om, at medarbejderen er garanteret et job i virksomheden næste gang, behovet opstår.