Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Præsidentvalg, vacciner og renter

Nu er præsidentvalget overstået og snart findes der en vaccine imod Covid-19. Samlet set giver det en fornyet tro på fremtiden og vil kunne få de mange helikopterpenge til at blive omsat til øget forbrug.

- skrevet af cheføkonom Jørgen Thorø

Et øget forbrug kan medføre øget inflation og dertil hørende kortvarig højere lang rente. Den korte rente forventes at forblive lav i mange år frem.

De økonomiske forudsigelser og herunder de lange renter er blevet lidt sværere at forudsige i de kommende år. Der er forhold som taler renten op og andre ned. Den korte rente kan dog med stor sandsynlighed siges at forblive lav i mange år frem. Derimod er den lange rente mere styret af forventningerne til inflation og her bliver det et mere grumset farvand.

Et godt løft = et godt liv

Landmænds hverdag er ofte fyldt med tunge løft og dårlige arbejdsstillinger. Det kan medføre varige mén og hurtig nedslidning samt få alvorlige konsekvenser for arbejds- og familielivet.

Derfor sætter vi nu fokus på et bedre landmandsliv med mindre belastning, som gør det nemt at tænke nye rutiner ind i den gængse hverdag.

Coronatilsyn på landbrug

Måske får du i den nærmeste fremtid besøg af en ny tilsynsgruppe. Arbejdstilsynet har nemlig besluttet at øge fokus på forebyggelse af smitte med Coronavirus i brancher med vandrende arbejdstager – og det indebærer også et øget fokus i landbruget.

Fra onsdag d. 28. oktober og hele november er der nedsat en speciel tilsynsgruppe, der alene har til formål at sikre, at landbruget og andre brancher forebygger risikoen for Coronavirus på bedste vis og følger regeringens regler og anbefalinger.

Vi vil ha' efterafgrøder på et fagligt grundlag

Og netop efterafgrøder baseret på et fagligt grundlag var kravet til Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, da en deputation fra KHL og SLF var til foretræde på Christiansborg onsdag den 21. oktober.

Søren Laustsen fra SLF indledte med at forklare udvalget, at det nuværende krav om 50 % efterafgrøder er uhensigtsmæssigt på østvendte lerjorder, som vi har øst for Kolding og Haderslev. Desuden rejste han tvivl om efterafgrødernes effekt på fjordenes vandmiljø, da efterafgrøden optager kvælstof fra august til oktober.

Summax og Ø90 Online

Desværre må vi endnu engang fortælle dig, at fra torsdag d. 15. oktober kl. 17.00 til mandag d. 19. oktober kl. 04.00 vil det ikke være muligt at arbejde i de to systemer.

NYT NYT NYT

Opdatering mandag d. 19. oktober kl. 7.30

Både Summax og Ø90 Online er begge oppe at køre igen. Det betyder, at du kan arbejde som normalt.

Har du spørgsmål, måske til de nye funktioner, kan du kontakte din assistent.

Go' fornøjelse.


Ganske som sidst er det stadig muligt at sende bilag, og skal du betale en regning i nedlukningsperioden, skal du gøre det via netbank.

Tilskud til kvægstalde

Er din store drøm at få en ny kostald eller måske en slagtekalvestald inden for de næste par år, er det nu, du skal søge om tilskud.

For at komme i betragtning til at modtage tilskud, er det første krav, at der er tale om en ny bygning, enten fritstående eller i forlængelse af en eksisterende stald. Dernæst skal du have styr på de forskellige staldtyper og miljøteknologier – for kun med den rette kombination af disse, kan du opnå tilskud.