Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Thomas Hansen, bestyrelsesformand

Efter fire år som formand for Kolding Herreds Landbrugsforening har Thomas Hansen valgt at takke af som formand. Han stopper på posten ved generalforsamlingen i KHL d. 9. marts 2016.

- Det har været 4 utroligt spændende, men også meget udfordrende år for det erhverv, jeg elsker, siger Thomas Hansen.

Det er da godt, miljøet ikke tog skade

Det er da godt, miljøet ikke tog skade! Kommentar fra KHLs bestyrelsesformand Thomas Hansen til indlægget "121.388 kubikmeter spildevand løb ud i Kolding Å" i Jyske Vestkysten d. 5. februar 2016.

Den 1. februar skete der et uheld på en spildevandsledning i Kolding. Uheldet betød, at der blev ledt 121.388 kubikmeter urenset spildevand indeholdende nitrat og fosfat i Kolding Å. Det svarer til ca. 5.000 læs gylle fra landbruget.

Politisk medvind - økonomisk modvind

- Hvor er det dog dejligt, at der er nogle politikere, der endelig kan se, at hvis det danske produktionslandbrug skal overleve, ja, så skal vi have produktionsvilkår på lige fod med resten af EU.

Sådan starter Thomas Hansen, formand for KHLs bestyrelse sin artikel om politisk medvind kontra økonomisk modvind. Han fortsætter:

Landmanden er udfordret fra flere kanter

 "Jeg ser landmanden som en meget unik person. Som direktør og virksomhedsleder, der skal lede og fordele arbejdet i virksomheden, forhandle med aftaleparter, løse udfordringer med fx offentlige myndigheder og som familiemenneske, der bor og lever med sin familie i virksomheden." fortæller advokat Kaspar Klok Faaborg.

Landmanden er således udfordret fra flere kanter, og det betyder, at der skal fokus på flere vinkler, når der skal gives gode råd og løses konflikter.

Brug anmelderordningerne til at fylde svinestalden

På en del svinebrug kan anmeldeordningerne anvendes til at hæve det tilladte antal dyr. Forudsætningen er, at man opfylder afstandskrav til lugt og natur samt visse krav til areal og beliggenhed.

Svinebrug med ældre tilladelser fx VVM-screening, som tidligere har benyttet ordningen til fulde stalde, kan bruge samme ordning igen og dermed udnytte de seneste ændringer i DE-beregningen for svin.

Artikel kursus bekaempelse muldvarpe 1140x245

Husk tilmeldingsfrist d. 21. januar 2016: Aarhus Universitet afholder nye kurser i bekæmpelse af muldvarpe og mosegrise i februar og marts

Mange landmænd, gartnere og andre, der erhvervsmæssigt er afhængige af jordens beskaffenhed, har problemer med muldvarpe og mosegrise. Det er ikke mindst de skud, som disse dyr laver, der volder problemer. Modsat muldvarpen er mosegrisen et af de værste pattedyr herhjemme til at gnave af og æde plantevækster med ofte økonomiske tab til følge.