Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Landmanden er udfordret fra flere kanter

 "Jeg ser landmanden som en meget unik person. Som direktør og virksomhedsleder, der skal lede og fordele arbejdet i virksomheden, forhandle med aftaleparter, løse udfordringer med fx offentlige myndigheder og som familiemenneske, der bor og lever med sin familie i virksomheden." fortæller advokat Kaspar Klok Faaborg.

Landmanden er således udfordret fra flere kanter, og det betyder, at der skal fokus på flere vinkler, når der skal gives gode råd og løses konflikter.

Brug anmelderordningerne til at fylde svinestalden

På en del svinebrug kan anmeldeordningerne anvendes til at hæve det tilladte antal dyr. Forudsætningen er, at man opfylder afstandskrav til lugt og natur samt visse krav til areal og beliggenhed.

Svinebrug med ældre tilladelser fx VVM-screening, som tidligere har benyttet ordningen til fulde stalde, kan bruge samme ordning igen og dermed udnytte de seneste ændringer i DE-beregningen for svin.

Artikel kursus bekaempelse muldvarpe 1140x245

Husk tilmeldingsfrist d. 21. januar 2016: Aarhus Universitet afholder nye kurser i bekæmpelse af muldvarpe og mosegrise i februar og marts

Mange landmænd, gartnere og andre, der erhvervsmæssigt er afhængige af jordens beskaffenhed, har problemer med muldvarpe og mosegrise. Det er ikke mindst de skud, som disse dyr laver, der volder problemer. Modsat muldvarpen er mosegrisen et af de værste pattedyr herhjemme til at gnave af og æde plantevækster med ofte økonomiske tab til følge.

Erhvervsstyrelsen uddeler bøder til ledelsen i selskaber

Erhvervsstyrelsen stiller nu skarpt på de manglende registreringer i Det Offentlige Ejerregister, og det kan koste selskabsledelsen dyrt. Manglende registrering sanktioneres med ugentlige bøder, og ophører først, når den lovpligtige registrering er foretaget.

Direktører og bestyrelse i selskaber, som ikke har sørget for at få registreret de kapitalejere, der ejer eller kontrollerer 5 % eller mere af selskabets kapital eller stemmer i Det Offentlige Ejerregister, risikerer nu store bøder.

Pressemeddelelse: KHL køber naboejendom

KHL køber naboejendom, og sikrer dermed sin fremtidig udvikling. Kolding Herreds Landbrugsforening vælger at satse på fremtidens rådgivning, og udvider nu deres lokalitet på Niels Bohrs Vej 2 med naboejendommen på 4.000 m2

KHL er en af markedets centrale rådgivningsvirksomheder, og bor i dag strategisk godt placeret i Kolding i Syddanmark. De har længe været interesseret i at udvide virksomheden, og nu bød lejligheden sig.

KHL om lovlige/ulovlige pesticider

NaturErhvervsstyrelsen finder ifølge Danmarks Radio ulovlige pesticider hos stadig flere landmænd og gartnere, og i 2014 fik hver sjette kontrollerede en indskærpelse eller en politianmeldelse for at besidde eller anvende ulovlige pesticider. Men bevidste overtrædelser af lovgivningen om opbevaring og brug af pesticider er ekstremt sjældne, oplyser Kolding Herreds Landbrugsforening, KHL.

- KHL rådgiver hvert år mange landmænd også omkring deres kemirum. Her er oplevelsen, at bevidste overtrædelser af lovgivningen er ekstremt sjældne, siger chefkonsulent Rasmus Lundegaard, KHL. Han kan slet ikke genkende det billede, som præsident for Danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bisschop-Larsen, fremstiller som kommentar til DR’s oplysninger: ”Der er desværre ikke tale om en enkelt svipser men om systematiske overtrædelser, når man finder de ulovlige gifte hos hver sjette landmand”, siger Ella Maria Bisschop-Larsen blandt andet til DR.