Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Hans Damgaard, bestyrelsesformand KHL

- Vi kommer længst med en fælles forståelse for problemerne, og hvis landbruget kan bidrage til at forhindre fremtidige oversvømmelser i Kolding, gør vi det gerne, siger Hans Damgaard, formand for Kolding Herreds Landbrugsforening, og fortsætter:

- Men vi vil ikke være medspiller for enhver pris, og uanset hvilke initiativer, der føres ud i livet, og som involverer landbruget, er det afgørende, at lodsejerne holdes skadefrie.

Sprogkursus for ukrainere og rumænere

Når man er en del af det danske erhvervsliv, er det en god idé at kunne sproget. Derfor startede flere ukrainere og rumænere, der alle arbejder inden for landbruget, på et målrettet danskkursus hos KHL i efteråret med netop det ene formål - at kunne forstå og tale dansk.

"Det er et supergodt kursus," fastslår Andrii Vaskovskyi, der kommer fra Ukraine. Andrii arbejder som driftsleder på en svinefarm, og satser på en fremtid i Danmark. "Og så er det jo nødvendigt at kunne sproget" som han siger.

Køb og salg mod kontantbetaling

Når du sælger eller køber varer/maskiner mod kontantbetaling skal du være omærksom på reglerne. Lovgivningen på området er er nemlig skrap for at forhindre sort arbejde og hvidvask af penge.

Kontantsalg defineres i lovgivningen som fysiske penge (sedler og mønter), danske kroner eller udenlandsk valuta, der anvendes som betalingsmiddel i forbindelse med køb/salg af en vare eller ydelse.

Formandsskifte i KHLs forening

Formandsskiftet i KHL blev markeret ved en velbesøgt reception på Niels Bohrs Vej fredag d. 1. april. Trods fantastisk vejr til forårsarbejde i marken mødte mange landmandskolleger op sammen med medarbejdere fra KHL.

Repræsentanter fra naboforeningerne, Koldings borgmester Jørn Pedersen samt tidligere minister Eva Kjer Hansen var også blandt gæsterne.

Sønderjyske Vandløb

Sønderjyske Vandløb har netop barslet med en ny hjemmeside. En hjemmeside, hvor du kan finde kontaktoplysninger på vandløbslaugene i Sønderjylland, referater af møder med kommuner og vandløbslaug samt nyttige links vedrørende regulativer og kommunernes administration af vandløb - www.soenderjyskevandloeb.dk

KHL giver den bedste sparring og rådgivning på tværs

- Jeg bruger den rådgivningsvirksomhed, hvor jeg får den bedste sparring. Undervejs har jeg også brugt andre rådgivere, men i dag er det hele centreret omkring KHL. At de forskellige rådgivere i KHL kender hinanden og samarbejder på tværs, giver nogle muligheder, som man bestemt ikke skal undervurdere.

Sådan siger Niels Schelde Jensen, der er svineavler og driver tre gårde ved Lunderskov lidt uden for Kolding. Den ene, hans fædrene gård, hvor han er tredje generation.