Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Sønderjyske Vandløb

Sønderjyske Vandløb har netop barslet med en ny hjemmeside. En hjemmeside, hvor du kan finde kontaktoplysninger på vandløbslaugene i Sønderjylland, referater af møder med kommuner og vandløbslaug samt nyttige links vedrørende regulativer og kommunernes administration af vandløb - www.soenderjyskevandloeb.dk

KHL giver den bedste sparring og rådgivning på tværs

- Jeg bruger den rådgivningsvirksomhed, hvor jeg får den bedste sparring. Undervejs har jeg også brugt andre rådgivere, men i dag er det hele centreret omkring KHL. At de forskellige rådgivere i KHL kender hinanden og samarbejder på tværs, giver nogle muligheder, som man bestemt ikke skal undervurdere.

Sådan siger Niels Schelde Jensen, der er svineavler og driver tre gårde ved Lunderskov lidt uden for Kolding. Den ene, hans fædrene gård, hvor han er tredje generation.

Søg tilskud til plantning af levende hegn og småplantning

Skal du have nyt hegn, og er du hurtig på tasterne, kan du indtil midten af april søge op til 50 % tilskud til kollektiv plantning af levende hegn og småplantninger. Bemærk! Fristen for ansøgning er ændret til d. 3. maj 2016.

Som du måske ved, har Regeringen fremlagt et udspil, hvor tilskudsordningen til plantning af levende hegn og småplantning afskaffes i perioden 2017 - 2020. Kolding Herreds Læplantningsforening har været heldige at få bevilliget tilskudsmidler til plantning af levende hegn og småplantninger i 2016 - og dem kan du søge.

Generalforsamling og legatuddeling

Onsdag d. 9. marts 2016 holdt KHL generalforsamling, hvor der også blev uddelt legater. Samtidig takkede Thomas Hansen af efter 4 år som formand, og Hans Damgaard tiltrådte som ny bestyrelsesformand.

Se billeder fra aftenen.

Bestyrelsesformand Hans Damgaard

På generalforsamlingen onsdag d. 9. marts takkede den daværende formand Thomas Hansen af, og overlod styringen til 36-årige Hans Damgaard, der gennem det seneste år har været næstformand i bestyrelsen.

Thomas indledte generalforsamlingen med Shu-bi-duas ord: "Danmark er et dejligt sted at være, der er nemlig atmosfære", og fortsatte i samme positive spor sin beretning.

Kapitelstakster 2015

Kapitelstaksterne for 2015 er nu klar fra Danmarks Statistik. Kapitelstaksterne, som er de gennemsnitlige kornpriser fra høst til slutningen af året, forblev på samme niveau som i 2014. Prisen er tæt på 2010-niveau, men dog stadig væsentligt over de lave priser i 2009.

Verdenshistoriens største udbud af korn påvirker priserne

Ifølge International Grains Council var høsten af hvede og byg på verdensplan i 2015 blot 2 pct. mindre end verdenshistoriens største høst i 2014. Den danske høst i 2015 var den største siden 2009. Lagrene oven på sidste års høst er så store, at udbuddet af korn i 2015 vurderes til at være det største nogensinde. Det øgede udbud har ikke været mødt af en tilsvarende efterspørgsel, og har dermed været medvirkende til prissætningen. Kapitelstaksten bliver typisk brugt til at regulere lejen ved forpagtning.