Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Elpriser

I øjeblikket er elpriserne faldende, og det betyder, at markedet køler af og vi som købere kan glæde os over billigere strøm.

Det nordiske oliemarked er i septembet blevet rystet med så store udsving, at vi skal syv år tilbage for at finde noget lignende. Vejret har noget af skylden, men allermest skyldes det, at den norske storspekulant, Einar Aas, er gået fallit.

Baltic Pipe

I forbindelse med, at Energinet har varslet de indledende besøg hos hver enkelt lodsejer, er der flere, der har spurgt ind til, hvordan man skal forholde sig til Energinets henvendelse. Det håber vi at give jeg svar på her:

STIL SPØRGSMÅL

Vi opfordrer til, at du holder mødet med Energinet, men lader være med at underskrive eller indgå aftaler. Det er vigtigt for vores fælles muligheder fremadrettet, at vi som lodsejere står sammen.

Kapitelstakster 2018

Kapitelstaksterne angiver de gennemsnitlige handelspriser, landmændene har opnået ved salg af korn i perioden juli - december.

Tallene er indberettet af kornopkøberne.

Jagtlejekontrakt vildsvin

Har du jagtmarker eller udlejer du sådanne, er det måske værd at kigge med her. Spotter du eller nogle af de andre et vildsvin er det nemlig godt at vide, hvilke regler man skal forholde sig til.

På vegne af Landbrug & Fødevarer har SEGES udarbejdet et bud på et tillæg til en jagtlejekontrakt vedrørende regulering af vildsvin. Tillægget er til fri afbenyttelse.

Agersnegle

Det håber og forventer vi ikke. Den ekstremt tørre sommer har bevirket en langt mindre opformering af agersnegle end sidste år. Der vil dog, på trods af tørken, stadig være en del snegleæg i hulrum i jorden. Disse æg vil i mere eller mindre grad klække, når der kommer nedbør.

På trods af den tørre sommer, er der fundet agersnegle i stubmarker, som har overlevet sommertørken. Der er også fundet dræbersnegle langs med markkanter samt helt nyklækkede snegle.

Kan du give en gave med nedsat arveafgift?

Der har på det seneste været en del debat om fjernelse af bo- og gaveafgifterne. Tilbage i 2017 vedtog Folketinget regler om nedsat bo- og gaveafgift ved arv og gaveoverdragelser af virksomheder.

Både ved overdragelse af aktier i selskaber, der driver virksomhed og overdragelse af personligt ejede virksomheder (herefter kaldet virksomheder). Afgiften på gaver mellem forældre og børn er på 15 %, når gaven har en værdi på mere end 64.300 kr. Består gaven af en virksomhed, er afgiften nedsat til 7 % i år, falder til 6 % i 2019 og i 2020 er den 5 %.