Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Bestil rapstilsyn hos KHL!

Vi ved af erfaring, at det er vigtigt at tjekke rapsmarken jævnligt, og især i den tidlige fase er marken sårbar over for f.eks. snegleangreb. Men vi ved også, at august og september er travle måneder, hvor høst og såning af vintersæd naturligvis er prioriteret højt, og vi tilbyder derfor at tjekke din rapsmark med jævne mellemrum for dig.

For 95 kr/ha tilser vi din raps 3-4 gange frem til ca. d. 1. oktober (min. 15 ha).

Moden hvede

Ved høsttid er det årligt tilbagevendende, at der er mediestorm om landbrugets anvendelse af glyphosat før høst af det modne korn. LandbrugsInfo har d. 5. august 2016 udgivet denne artikel om, HVORFOR det er tilladt at sprøjte med glyphosat før høst.

Den faglige dokumentation for godkendelsen af glyphosat før høst føles ofte milevidt fra mange af de oplysninger, som når frem i medierne.

Opbevaring af halm

Rundt om hjørnet venter høsten. Derfor er det vigtigt, at du kender reglerne om uden- og indendørs opbevaring af halm. Opstår der en pludselig halmbrand kan det nemlig komme til at koste dig dyrt, hvis du ikke har overholdt de foreskrevne regler fra beredskabsstyrelsen.

De senere år har budt på en del halmbrande og netop derfor er der ekstra grund til at have fokus på reglerne. Ud over det sikkerhedsmæssige aspekt af opbevaringen, kan der også opstå problemer med at få erstatning fra forsikringen hvis reglerne ikke er overholdt.

Fund af flyvehavre

Få bugt med flyvehavren

Mens vi venter på høsten er der nok at lave ude på landet. Lige nu er KHL’s planteavlskonsulenter blandt andet i gang med at ”syne korn", i fællesskab med landmændene, for at finde og få afluget eventuelle flyvehavreplanter i markerne. I Danmark har man i mange år haft fokus på flyvehavre - en havreart der stammer fra Centralasien og optræder som ukrudt i kornmarker i Danmark. Forekomsten af flyvehavre kan mindske høstudbyttet væsentligt og ukrudtsplanten spredes let. Derfor er flyvehavre både hadet og frygtet, og det er vigtigt at få planten identificeret og fjernet fra marken.

Husk haglskadeforsikringen

Et haglvejr kan koste dyrt. Afgrøderne kan i værste fald lide stor skade og det kan koste mange penge, hvis du ikke har en haglskadeforsikring.

- På billedet ses hvordan de hårdtslående hagl kan beskadige rapsskulperne, men også hveden og byggen kan i værste fald blive tærsket i stykker.

Børnehavedag hos Asger Christensen, Nørupgaard

Asger Christensen fra Nørupgård lige uden for Jordrup bød tirsdag d. 14. juni velkommen til 240 børnehavebørn samt pædagoger fra Kolding Kommune og opland til den årlige børnehavedag.

Børnehavedagen er arrangeret af Åbent Landbrug og KHL (Kolding Herreds Landbrugsforening), der med denne dag ønsker at vise virkeligheden på landet og åbne børnenes øjne for, hvor de varer, de putter i munden kommer fra.