Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Husk haglskadeforsikringen

Et haglvejr kan koste dyrt. Afgrøderne kan i værste fald lide stor skade og det kan koste mange penge, hvis du ikke har en haglskadeforsikring.

- På billedet ses hvordan de hårdtslående hagl kan beskadige rapsskulperne, men også hveden og byggen kan i værste fald blive tærsket i stykker.

Børnehavedag hos Asger Christensen, Nørupgaard

Asger Christensen fra Nørupgård lige uden for Jordrup bød tirsdag d. 14. juni velkommen til 240 børnehavebørn samt pædagoger fra Kolding Kommune og opland til den årlige børnehavedag.

Børnehavedagen er arrangeret af Åbent Landbrug og KHL (Kolding Herreds Landbrugsforening), der med denne dag ønsker at vise virkeligheden på landet og åbne børnenes øjne for, hvor de varer, de putter i munden kommer fra.

Når økonomien udfordrer

Hvordan er det at være landmandsfamilie i en tid, hvor banken for alvor sætter spørgsmålstegn ved en fremtid som landmand?

Skrevet af socialkonsulent Solvejg Høj

Udfordringerne er ofte, at landmandsfamiliens og bankens oplevelse og opfattelse af samarbejde er vidt forskellige. Brud på normerne for opnåelse af tillid og samarbejde opstår jævnligt. Nogle gange formår parterne at få det bedste ud af en særdeles svær situation – andre gange lykkes det ikke. Denne artikel er skrevet ud fra familiens vinkel, bankes er temmelig sikkert en helt anden.

FarmTracking

Brug den gratis app Farmtracking på din mobil, og find sten og andre "hotspots" i marken. Peter Schelde fra Nørupgaard har allerede taget det nye mobile værktøj i brug, og kan kun opfordre andre til at gøre det samme.

Dræning har fyldt meget på Nørupgaard i de seneste år. Derfor ærger det Peter Schelde, at han ikke tidligere er blevet opmærksom på, at man ved at downloade en gratis app på sin mobil kan registrere den præcise placering af et fx et dræn, så det er let at finde senere.

Udnyt al gødningen, siger KHLs formand

Landmændene bør udnytte den ekstra gødning, de nu er blevet tildelt, for korn af superliga-klasse kommer ikke af sig selv, siger formanden for KHL, Hans Damgaard.

- I Danmark skal vi igen til at producere førsteklasses korn. Men det kræver, at landmændene udnytter den ekstra gødning, de nu er blevet tildelt, for korn af superliga-klasse kommer ikke af sig selv, lyder det fra formanden for Kolding Herreds Landbrugsforening, Hans Damgaard.

Der er de seneste mange år blevet brugt enorme resurser fra landbrugets side for at synliggøre problemet omkring undergødskning af afgrøderne på danske marker, og gang på gang er politikerne af mange aktører blevet fagligt oplyst om konsekvenserne af de danske kvælstofnormer.

KHL indgår samarbejde med SvineRådgivningen i Herning

Kolding Herreds Landbrugsforening indgår samarbejde med SvineRådgivningen i Herning på foderområdet.

- Det har i øjeblikket ikke været muligt at finde den rette konsulent til foderrådgivning for KHLs svinekunder. Derfor har vi besluttet, at SvineRådgivningen fremadrettet varetager foderrådgivningen for vores svinekunder, oplyser KHLs direktør Niels Peter Madsen.