Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Opbevaring af halm

Rundt om hjørnet venter høsten. Derfor er det vigtigt, at du kender reglerne om uden- og indendørs opbevaring af halm. Opstår der en pludselig halmbrand kan det nemlig komme til at koste dig dyrt, hvis du ikke har overholdt de foreskrevne regler fra beredskabsstyrelsen.

De senere år har budt på en del halmbrande og netop derfor er der ekstra grund til at have fokus på reglerne. Ud over det sikkerhedsmæssige aspekt af opbevaringen, kan der også opstå problemer med at få erstatning fra forsikringen hvis reglerne ikke er overholdt.

Fund af flyvehavre

Få bugt med flyvehavren

Mens vi venter på høsten er der nok at lave ude på landet. Lige nu er KHL’s planteavlskonsulenter blandt andet i gang med at ”syne korn", i fællesskab med landmændene, for at finde og få afluget eventuelle flyvehavreplanter i markerne. I Danmark har man i mange år haft fokus på flyvehavre - en havreart der stammer fra Centralasien og optræder som ukrudt i kornmarker i Danmark. Forekomsten af flyvehavre kan mindske høstudbyttet væsentligt og ukrudtsplanten spredes let. Derfor er flyvehavre både hadet og frygtet, og det er vigtigt at få planten identificeret og fjernet fra marken.

Husk haglskadeforsikringen

Et haglvejr kan koste dyrt. Afgrøderne kan i værste fald lide stor skade og det kan koste mange penge, hvis du ikke har en haglskadeforsikring.

- På billedet ses hvordan de hårdtslående hagl kan beskadige rapsskulperne, men også hveden og byggen kan i værste fald blive tærsket i stykker.

Børnehavedag hos Asger Christensen, Nørupgaard

Asger Christensen fra Nørupgård lige uden for Jordrup bød tirsdag d. 14. juni velkommen til 240 børnehavebørn samt pædagoger fra Kolding Kommune og opland til den årlige børnehavedag.

Børnehavedagen er arrangeret af Åbent Landbrug og KHL (Kolding Herreds Landbrugsforening), der med denne dag ønsker at vise virkeligheden på landet og åbne børnenes øjne for, hvor de varer, de putter i munden kommer fra.

Når økonomien udfordrer

Hvordan er det at være landmandsfamilie i en tid, hvor banken for alvor sætter spørgsmålstegn ved en fremtid som landmand?

Skrevet af socialkonsulent Solvejg Høj

Udfordringerne er ofte, at landmandsfamiliens og bankens oplevelse og opfattelse af samarbejde er vidt forskellige. Brud på normerne for opnåelse af tillid og samarbejde opstår jævnligt. Nogle gange formår parterne at få det bedste ud af en særdeles svær situation – andre gange lykkes det ikke. Denne artikel er skrevet ud fra familiens vinkel, bankes er temmelig sikkert en helt anden.

FarmTracking

Brug den gratis app Farmtracking på din mobil, og find sten og andre "hotspots" i marken. Peter Schelde fra Nørupgaard har allerede taget det nye mobile værktøj i brug, og kan kun opfordre andre til at gøre det samme.

Dræning har fyldt meget på Nørupgaard i de seneste år. Derfor ærger det Peter Schelde, at han ikke tidligere er blevet opmærksom på, at man ved at downloade en gratis app på sin mobil kan registrere den præcise placering af et fx et dræn, så det er let at finde senere.