Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Mælkereduktionsordningen 2016

Mælkereduktionsordningen er åben for ansøgninger frem til 21. september kl. 12.00.

Ordningen har til formål at reducere mælkeproduktionen samlet set i EU. Der kan udbetales 14 Euro pr 100 kg reduceret mælk. Dvs. du kan få ca. 1 kr. pr kg mælk du reducerer din levering med i oktober, november og december - set i forhold til samme periode sidste år.

Kampen mod magtarrogance i Danish Crown begynder i græshøjde

KHLs formand Hans Damgaard opfordrer DC-andelshaverne til at gøre deres stemme gældende og komme ind i kampen.

Nyheden om at Danish Crowns tidligere topchef Kjeld Johannesen er hyret som særlig rådgiver for topledelsen i den store russiske slagterikoncern, Miratorg, har skabt stor opsigt i landbruget. Hans Damgaard, formand for Kolding Herreds Landbrugsforening, opfordrer utilfredse andelshavere til at gøre deres stemmer aktivt gældende, for at komme hvad han betegner som ”magtarrogancen” i DC til livs.

- Jeg måtte ærligt talt lige kigge en ekstra gang i kalenderen, da jeg hørte nyheden om Kjeld Johannesens nye job hos russiske Miratorg. Var det mon en forsinket aprilsnar? Der kunne i hvert fald umuligt have været givet en fratrædelsesgodtgørelse på 20 millioner kroner, uden at der samtidig var indføjet en konkurrenceklausul i kontrakten mellem DC og Kjeld Johannesen.

Bestil rapstilsyn hos KHL!

Vi ved af erfaring, at det er vigtigt at tjekke rapsmarken jævnligt, og især i den tidlige fase er marken sårbar over for f.eks. snegleangreb. Men vi ved også, at august og september er travle måneder, hvor høst og såning af vintersæd naturligvis er prioriteret højt, og vi tilbyder derfor at tjekke din rapsmark med jævne mellemrum for dig.

For 95 kr/ha tilser vi din raps 3-4 gange frem til ca. d. 1. oktober (min. 15 ha).

Moden hvede

Ved høsttid er det årligt tilbagevendende, at der er mediestorm om landbrugets anvendelse af glyphosat før høst af det modne korn. LandbrugsInfo har d. 5. august 2016 udgivet denne artikel om, HVORFOR det er tilladt at sprøjte med glyphosat før høst.

Den faglige dokumentation for godkendelsen af glyphosat før høst føles ofte milevidt fra mange af de oplysninger, som når frem i medierne.

Opbevaring af halm

Rundt om hjørnet venter høsten. Derfor er det vigtigt, at du kender reglerne om uden- og indendørs opbevaring af halm. Opstår der en pludselig halmbrand kan det nemlig komme til at koste dig dyrt, hvis du ikke har overholdt de foreskrevne regler fra beredskabsstyrelsen.

De senere år har budt på en del halmbrande og netop derfor er der ekstra grund til at have fokus på reglerne. Ud over det sikkerhedsmæssige aspekt af opbevaringen, kan der også opstå problemer med at få erstatning fra forsikringen hvis reglerne ikke er overholdt.

Fund af flyvehavre

Få bugt med flyvehavren

Mens vi venter på høsten er der nok at lave ude på landet. Lige nu er KHL’s planteavlskonsulenter blandt andet i gang med at ”syne korn", i fællesskab med landmændene, for at finde og få afluget eventuelle flyvehavreplanter i markerne. I Danmark har man i mange år haft fokus på flyvehavre - en havreart der stammer fra Centralasien og optræder som ukrudt i kornmarker i Danmark. Forekomsten af flyvehavre kan mindske høstudbyttet væsentligt og ukrudtsplanten spredes let. Derfor er flyvehavre både hadet og frygtet, og det er vigtigt at få planten identificeret og fjernet fra marken.