Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Skat og moms på gulpladebiler

Har du en gulpladebil, som du bruger både i din virksomhed og privat, er der nogle skatte- og momsmæssige forhold, du skal være opmærksom på. Læs artiklen, og find ud af, hvor du skal rette din opmærksomhed hen.

MOMSFRADRAG FOR SMÅ VARE- OG LASTBILER

Hvis din vare- eller lastbil har en tilladt totalvægt på højst 3.000 kg, gælder der særlige regler om momsfradrag. Den tilladte totalvægt kan du bl.a. finde på bilens registreringsbevis.

Bruger du bilen både privat og i virksomheden, er der intet momsfradrag for anskaffelsessummen. Det er et krav for momsfradrag ved anskaffelse af små vare- og lastbiler, at bilen udelukkende bruges til momspligtige formål.

Baltic Pipe

Miljøstyrelsen og Energinet har indsendt supplerende høringsforslag til Baltic Pipe projektet, der indeholder forslag til nye ledningsføringer i området mellem Vonsild og Egholt. Vil du have en finger med i spillet, skal du til tasterne og indsende et høringssvar senest d. 6. juli til Miljøstyrelsen.

Baltic Pipe er det store gasrørsprojekt, der skal gå tværs over Danmark fra Nordsøen til Polen. Det nye høringsforslag fra Miljøstyrelsen og Energinet indeholder forslag til helt nye mulige ledningsføringer i området mellem Vonsild og Egholt. Desuden er der flere steder sket mindre justeringer af det eksisterende forslag til mulig ledningstrace.

Bivenlige anbefalinger

Flere af de vilde bier har det svært. Der er brug for en fælles indsats, så udviklingen bliver vendt. Som landmand kan du være med til at gøre en indsats for bierne. Både store og små tiltag hjælper, og selv helt enkle tiltag kan gøre en forskel.

En sund og mangfoldig bestand af bier bidrager ikke kun til en rig natur, men også til at sikre den værdifulde bestøvning af mange af vores landbrugsafgrøder. En indsats for bierne vil derfor være til glæde for mange andre end vilde planter og dyr i agerlandet.

Vejle Å

Trods stor modstand fra både landbruget, lodsejere og Vejle Kommune, har DN fastholdt deres fredningsforslag for Vejle-Ådal. KHL har sammen med naboforeningerne været en aktiv del af arbejdet imod fredningen, herunder udarbejdet indsigelse og erstatningskrav.

I dag er der et godt samarbejde, hvor lodsejere og kommune har gennemført frivillig naturpleje og stiprojekter. Senest er der etableret en bestyrelse, som skal sikre natur og erhvervsinteresser i Ådalen.

Højere fradrag og mere til børneopsparingen

Folketinget har haft travl, og har vedtaget nye love omkring børneopsparing, pensionsfradrag samt besluttet at give et højere fradrag for forsøgs- og forskningsudgifter. Det betyder blandt andet, at du nu kan indsætte op til 72.000 kr. på dine børns børneopsparingskonto mod før 36.000 kr.

Derudover har du mulighed for at få et ekstra skattefradrag for indbetalinger til din pension. Desuden er boligjobordningen gjort permanent, udligningsskatten på pensionsudbetalinger er afskaffet og grænsen for medarbejderaktier er hævet.

Lokale til leje

Lager og/eller lettere industri til leje på Niels Bohrs Vej 4, 6000 Kolding

Lager/lettere industri: Lejemål på 810 m2, kan opdeles i flere rum/lejemål. Ejendommen ligger tæt ved Kolding Storcenter med hurtig adgang til motorvejsnettet samt offentlig transport til døren.