Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Vi skal hente stoltheden hjem

Der er næsten ikke noget, vi danskere er mere stolte af, end når vi står i det lokale supermarked i fx. Barcelona og ser en pakke Lurpak-smør - eller når vi står under Golden Gate, og ser et Mærsk containerskib glide forbi.

Den stolthed skal vi sørge for at bringe med os hjem - og den stolthed skal vi tage med os, hvor end vi går hen. - Vi skal tale landbruget op, som KHLs formand Hans Damgaard også nævnte i sin beretning på årets generalforsamling 2019.

ÅBENT LANDBRUG

Åbent LandbrugSøren Bloch, der er formand for KHLs fokusgruppe Åbent Landbrug og medlem af KHLs bestyrelse, fortalte i forbindelse med generalforsamlingen om Åbent Landbrug, hvor de mange værter rundt i landet stolt åbner deres bedrifter og byder den danske befolkning velkommen. Det er en åbenhjertig invitation: ”Værsgo – træd inden for og se vores bedrifter og måden, vi driver moderne landbrug på. Det er vi stolte af”

Han takkede værterne for sidste års Åbent Landbrug, Karen og Knud Daugaard-Hansen samt værten for børnehavedagen 2018, Peter B. Sørensen. Åbent Landbrug 2019 bliver hos Peter Baungaard Sørensen i Egtved d. 15. september kl. 10 - 16.

Derudover fortalte han om Skoletjenesten og deres arbejde med at skaffe besøgsgårde til landets skoleelever.

SÅ ER DER TIL STUDIEREJSEN!

På generalforsamlingen blev der uddelt legater á kr. 5.000 til Simon Juhl Nielsen, Søren Gade Læborg og Jens Mogensen. Alle er fra Egtvedområdet og har taget deres uddannelse til faglært landmand På Bygholm Landbrugsskole.

Legatuddeling  Uddeling af legat
   Formand Hans Damgaard uddeler legat til Simon Juel Nielsen, Søren Gade Læborg, Jens Mogensen og Koldingegnens LandboUngdom.
 

- Både Simon, Søren og Jens har valgt at videreuddanne sig til jordbrugsteknologer i Aarhus, og ikke nok med at de alle stammer fra Egtved-området: De bor også i samme lejlighed. Ikke så sært, at deres legatansøgninger så meget ens ud, sagde Hans Damgaard med et stort smil, da han overrakte de unge mennesker legaterne, som skal bruges til en studietur.

Koldingegnens LandboUngdom havde søgt om midler til faglig bistand i forbindelse med foreningens arrangementer, og blev på generalforsamlingen tildelt et ikke nærmere aftalt antal konsulenttimer fra KHL.

GENVALG TIL ALLE

Bestyrelsesmedlemmerne Peter B. Sørensen, Keld Eg Hjort, Hans Christian Carstensen og Poul Bøving Christensen var alle på valg og genopstillede. Der var ingen modkandidater, så alle blev genvalgt.