Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Minivådområder

Billedtekst: De åbne minivådområder har vandfyldte bassiner, som dette minivådområde ved Fillerup.

Går du og overvejer at etablere et minivådområde, er det nu, du skal i aktion. Den nye ansøgningsrunde er åben fra 1. marts – 30. april 2019.

Ordningen er 100 % finansieret af EU-midler, og de knaster, som nogle landmænd oplevede i 2018-ordningen, er stort set ryddet af vejen. Fx udbetales der nu forskud på 50 % af tilskudsbeløbet, og der er standardpriser for etablering af et minivådområde. I 2019 er der afsat i alt 115 mio. kr. til etablering af minivådområder.

TO SLAGS MINIVÅDOMRÅDER

I 2019 kan du søge om tilskud til to slags minivådområder:

  • Åbne minivådområder, som er vandfyldte bassiner, der renser drænvandet for kvælstof og fosfor
  • Minivådområder med filtermatrice, som er små bassiner med træflis. De fylder mindre end minivådom-råder og er mere effektive til at rense drænvandet for kvælstof

FÅ GRATIS RÅDGIVNING

Minivådområderne er kollektive virkemidler. Det betyder, at den kvælstofreducerende effekt tæller for det vandopland, man bor i. Etablering af minivådområder er en del af landbrugspakken og en forudsætning for at fastholde de normaliserede kvælstofkvoter.

Vil du høre mere om dine muligheder for at placere minivådområder på bedriften, så kontakt Aksel Ravn, som er din oplandskonsulent her i området. Oplandskonsulenten yder gratis rådgivning og vil, sammen med dig, finde den bedste placering, udforme minivådområdet bedst muligt, søge tilskud og få de nødvendige tilladelser på plads.

Kontakt din oplandskonsulent:

Oplandskonsulent Aksel Ravn

Aksel Ravn
Kolding Herreds Landbrugsforening

Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Mobil: +45 2441 2716