Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Forbered din forhandel nu

I SvineRådgivningen oplever vi hver sommer, at svineproducenter ringer fra mejetærskeren for at få assistance til en foderhandel. For hvor skal kornet afleveres?

Hastværk giver sjældent det bedste grundlag for at få lavet en god handel, og derfor opfordrer vi til, at man er tidlig ude med forberedelsen. Når den er på plads, giver det mulighed for at tage priser hjem med meget kort varsel, når man vurderer, at det er tid.

DEN GODE FORBEREDELSE

Lav en liste over dine dyregrupper og de blandinger, du bruger i dag. Sæt cirkamængder på. Hvis der skal byttes korn for foder, lav da et skøn over, hvor store mængder, du har af hver kornart.

Lav derefter en vurdering af, hvordan de enkelte blandinger har fungeret. Malker søerne godt nok? Får smågrisene diarré ved overgang til blanding 2? Er der for højt foderforbrug hos slagtesvinene? Er der problemer med mavesår i besætningen? Osv.

Overvej også hvilke foderstoffirmaer, der skal give tilbud på foderet.

TEAM ERNÆRING

Team Ernæring i SvineRådgivningen står klar med sparring til foderhandlen. Vi har et godt overblik over firmaernes sortimenter, og vi kan derfor udpege matchende blandinger fra flere firmaer. Vi kan også foreslå alternative løsninger, som kan mindske eventuelle problemer.

Optimalt set kommer vi på et besøg i besætningen, da management omkring fodring betyder lige så meget som selve blandingerne. Nye øjne ser nye muligheder for fx faseskift og blandingsvalg, og ofte oplever vi, at der bruges en skov af dyre tilsætningsstoffer, som man med fordel kan sanere ud i.

På basis af ovenstående udarbejder vi udbudsmateriale, klar til udsendelse. Når priserne kommer ind, har vi værktøjer, der hjælper os med at sammenligne blandingerne både på råvarer, nærignsstoffer og pris. Til slut beregner vi totaludgiften på hvert af de indkomne tilbud og sørger for, at sælgerne får en ordentlig tilbagemelding.

Især i et stigende marked er det ikke unormalt at se prisforskelle på både 5 og 10 kr. pr. hkg. Den gevinst kan du kun få hjem med en grundig forberedelse, og husk - det giver ikke ekstra arbejde at lave forberedelsen i god tid.

KONTAKT

Har du spørgsmål, eller vil du have hjælp til en god foderhandel, kan du kontakte Team Ernæring på T: +45 7015 1200.

Du kan også kontakte:

  • Pia Sørensen: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • Jens korneliussen: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • Jes Callesen: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • Bjarne Knudsen: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • Flemming Laursen: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.