Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Brug anmelderordningerne til at fylde svinestalden

På en del svinebrug kan anmeldeordningerne anvendes til at hæve det tilladte antal dyr. Forudsætningen er, at man opfylder afstandskrav til lugt og natur samt visse krav til areal og beliggenhed.

Svinebrug med ældre tilladelser fx VVM-screening, som tidligere har benyttet ordningen til fulde stalde, kan bruge samme ordning igen og dermed udnytte de seneste ændringer i DE-beregningen for svin.

Antal slagtesvin kan på disse brug hæves yderligere med ca. 8 % og smågrise med ca. 1 - 2 %.  Er det første gang, man bruger ”fulde stalde-ordningen”, er potentialet op til 20 % flere slagtesvin og 5 - 10 % smågrise.

På miljøgodkendte svinebrug efter Husdyrloven, hvor godkendelse er opnået i perioden 2007-2011, er det muligt at hæve det godkendte antal dyr via anmeldeordningen ”§32 produktionstilpasning”. Beregninger fra SEGES angiver, at antal søer kan øges med op til ca. 6 %, smågrise med ca. 18 % og slagtesvin med ca. 11 - 20 %.

Potentialet i ordningen afhænger af evt. fodervilkår i din nuværende godkendelse.

Vil du vide mere om anmeldeordningen,
kan du kontakte mig.

Lars Schmidt

Afdelingsleder Miljø
T: +45 7634 1715
M: +45 2013 3325
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Lars Schmidt, Afdelingsleder Miljø