Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

I efteråret blev der indgået aftale om ændring af praktikperioderne for udenlandske landbrugspraktikanter. Samtidig betyder en ændringsbekendtgørelse, at man fremover kan tildele opholds- og arbejdstilladelser til fodermestre og driftsledere på op til 4 år ad gangen.


I efteråret blev der indgået en aftale med parterne bag Det faglige udvalg for Jordbrugets Uddannelser, og den 1. februar 2022 trådte ændringen af praktikantbekendtgørelsen i kraft.

Derudover betyder en ændringsbekendtgørelse, at SIRI fremover kan tildele opholds- og arbejdstilladelse til fodermestre/driftsledere på op til 4 år ad gangen.

Praktikperiode

Du får nu mulighed for at forlænge praktikperioden for dine udenlandske landbrugspraktikanter med op til 6 måneder.

Det giver dig mulighed for at søge om praktikophold på op til 18 måneder. Ansøgninger indgivet fra d. 1. februar 2022 behandles efter de nye regler. Det samme gør sig gældende for ansøgninger indgivet før d. 1. februar 2022 men som fortsat er verserende.

Du kan finde flere informationer her:

Opholdstilladelse

Indtil nu har det kun været muligt at søge opholds- og arbejdstilladelser til fodermestre og driftsledere for 1, 2 eller 3 år ad gangen. Dette ændres nu, så du fra den 8. februar 2022 kan søge for helt op til 4 år ad gangen.

Der er dog stadig nogle krav, der skal opfyldes. Dette kan du læse mere om her:

Kontakt

Har du spørgsmål til ovenstående, er du velkommen til at kontakte din lønassistent.