Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

FarmTracking

Brug den gratis app Farmtracking på din mobil, og find sten og andre "hotspots" i marken. Peter Schelde fra Nørupgaard har allerede taget det nye mobile værktøj i brug, og kan kun opfordre andre til at gøre det samme.

Dræning har fyldt meget på Nørupgaard i de seneste år. Derfor ærger det Peter Schelde, at han ikke tidligere er blevet opmærksom på, at man ved at downloade en gratis app på sin mobil kan registrere den præcise placering af et fx et dræn, så det er let at finde senere.

- Det er til at blive vanvittig når man ikke kan finde et dræn. Man bruger alt for lang tid på det, og ender med, at man graver et alt for stort område op for at finde drænet, siger Peter Schelde, der er driftsleder hos sin far Asger Christensen på Nørupgaard ved Jordrup.

Sparer tid

- Jeg kan ikke sætte præcise tal på, hvor mange kroner jeg sparer eller tjener med FarmTracking. Men det er helt sikkert, at vi sparer tid - og så er det en kæmpe fordel, at alle mand på bedriften kan logge sig på appen samtidig. Dermed skal jeg ikke bruge tid på at forklare, hvor jeg har fundet en sten, som skal fjernes på et senere tidspunkt, siger Peter Schelde.

Selvom han lige nu ikke vinder noget ved GPS-registreringen af drænene, så er det en kæmpe fordel, når han næste gang skal tilse eller reparere drænene.

- Vi budgetterer med omkostninger til dræning på 160.000 kr. pr. år, men i de seneste 3 år har vi på grund af et efterslæb drænet for 350-400.000 kr. pr. år. Det er en kæmpe udfordring og en meget vigtigt post. Derfor er det en stor fordel, at vi i fremtiden meget præcist kan finde drænene, fortæller Peter og fortsætter: - Jeg kan kun anbefale andre landmænd at bruge app'en og lignende produkter.

FarmTrackingBegejstrede landmænd

Lisbeth Møller Kjær, Planteavlskonsulent hos KHL oplever, at brugerne af FarmTracking er begejstrede allerede første gang de benytter app'en. Og begejstringen smitter, når én landmand hiver mobilen frem og registrerer en sten eller andet relevant på markturen sammen med ERFA-gruppen. Lisbeth roser app'en for at være nem at bruge, og kan kun opfordre landmændene til at bruge app'en.

App'en FarmTracking

Den gratis app Farmtracking kan, ud over at GPS-registrere dræn, også bruges til GPS-registrering af store sten og pletter i marken med fx tidsler. Dermed kan stenene let findes senere, ligesom man ved sprøjtning får en præcis angivelse af, hvor i marken, der er tidsler eller andet problemukrudt.

Derudover sørger app'en også for, at man via sms mindes om fx slåningsforbud, hvornår man skal indberette lovpligtige afgrøder eller andre vigtige regler. Mod betaling er det muligt at downloade FarmTracking Basis, der registrerer alle behandlinger i marken og giver adgang til Mark Mobile.

App'en downloades til mobil og/eller tablets via AppStore og GogglePlay.