Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Pas på ukrudtssprøjtningen i det varme vejr

Pas på ukrudtssprøjtningen under de ekstreme vejrforhold lige nu

De først såede marker med vintersæd er nu kommet op og sprøjtesporene er synlige og ville dermed normalt være klar til ukrudtssprøjtningen.  Vejret og temperaturerne er dog langt fra normale i år, så derfor anbefaler vi på det kraftigste at vente med ukrudtsbekæmpelsen.

Det gør vi af flere årsager:

  • De høje temperaturer gør, at Prosulfocarb, som er aktivstoffet i Boxer, Fidox m.fl. er i høj risiko for at fordampe.
  • De tørre forhold gør, at ukrudtet spirer meget langsomt frem og sandsynligvis vil spire frem over en lang periode.

Fordampning af Prosulfocarb er særdeles uheldigt og ved brug under høje temperaturer, er der risiko for bl.a. at aktivstoffet havner steder, hvor det ikke gør nogen gavn eller i værste fald gør skade. De fleste har brug for, at Boxer er på markedet, så alle bør vise stor omhyggelighed og ansvarlighed ved brugen af midlet, så vi ikke får flere eksempler på, at det er anvendt uheldigt. En anden faktor er naturligvis også, at når midlet fordamper, kan det af gode grunde ikke virke efter hensigten. Og da kemi langt fra er billigt, kan forkert brug af Prosulfocarb betyde en stor og unødvendig ekstraudgift.

Det er bedst at udsætte sprøjtningen nogle dage, indtil temperaturerne falder og der er en god jordfugt eller udsigt til lidt nedbør efter sprøjtningen. Vi anbefaler derfor, at du...

  • kører, når temperaturen er under 15 °C.
  • kører om aftenen eller tidlig morgen, når luftfugtigheden er høj.
  • bruger dyser, som giver store dråber.
  • kører langsomt og bruger vandmængder på min 150 l/ha.

Såfremt man har arealer, hvor der normalt ikke er store problemer med græsukrudt, kan man overveje helt at undlade Boxer i dette efterår og følge op med et effektivt middel i foråret.

Ring til din planteavlskonsulent på tlf. 7634 1700, hvis du har spørgsmål.