Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Mulighed for at søge om ekstra vand til afgrøder

Som en del af tørkepakken er der nu givet mulighed for, at kommunerne, under visse betingelser, kan give midlertidig tilladelse til forøget indvinding fra eksisterende boringer.

Det er meget vigtigt, at du søger tilladelse INDEN problemet opstår, og ikke først, når den tilladte vandmængde er overskredet. Derfor anbefaler vi, at du følger dit vandforbrug løbende, og at du overvejer ansøgning, hvis din kvote er udnyttet 75 %, og hvis der fortsat forventes et vandingsbehov de kommende uger uden udsigt til betydende nedbør.

Stjernerenser

En del økologi- og MVJ-tilsagn udløber i efteråret 2019. Disse tilsagn skal forlænges, og samtidig kan der søges om nye tilsagn.

Perioden, hvor du kan søge tilsagn, er fra d. 11. juni til d. 23. august 2019. Du kan:

GenerationsskifteAf Ole Maagaard

”Vi har haft mange overfladiske snakke, så det er rart, når det hele bliver konkret.” Søren Frank og hans far har sammen med KHL sat retningen for deres generationsskifte med ejerskifteværktøjer fra SEGES og lidt god kemi.

Landmand Søren Frank og hans far producerer omkring 4.000 slagtesvin årligt, og dyrker derudover korn, raps og frøgræs på 100 ha jord. Deres gård Karensminde ligger naturskønt tæt på Vejle Fjord, men det er ikke de smukke omgivelser, der lige nu fylder mest i deres tanker.

Slåning af vejrabatter

Flere kommuner, herunder Vejle og Kolding Kommune, tilbyder at slå vejrabatten gratis ud for frøgræsmarker for at undgå krydsbestøvning.

Bor du i Kolding Kommune, skal du bestille afslåning inden d. 1. maj 2019 kl. 12.00. Tilmelding sendes på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Vedlæg kort med indtegning over det område, du ønsker, der skal slås.

Baltic Pipe i offentlig høring

Der foreligger nu et endeligt udkast til linjeføring af Baltic Pipe gasledningen, og ønsker du indgive kommentarer til projektet, skal det gøres senest d. 12. april 2019.

Energinet har efter aftale med arbejdsgruppen besøgt hovedparten af de lodsejere, der berøres af projektet.

KHL har fulgt hele processen tæt, og formand Hans Damgaard deltager i en arbejdsgruppe, som har til formål at sikre lodsejernes krav i forhold til erstatninger og informationer fra Energinet.

Regnskabets time for slagtekyllingeproduktionen

I skrivende stund er regnskaberne for 2018 ved at blive opgjort, og endnu engang har slagtekyllingebranchen klaret sig flot.

De første driftsgrensanalyser for 2018 viser, at slagtekyllingeproduktionen som driftsgren igen har leveret et godt resultat når der kigges på bundlinjen.