Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Artikel kursus bekaempelse muldvarpe 1140x245

Husk tilmeldingsfrist d. 21. januar 2016: Aarhus Universitet afholder nye kurser i bekæmpelse af muldvarpe og mosegrise i februar og marts

Mange landmænd, gartnere og andre, der erhvervsmæssigt er afhængige af jordens beskaffenhed, har problemer med muldvarpe og mosegrise. Det er ikke mindst de skud, som disse dyr laver, der volder problemer. Modsat muldvarpen er mosegrisen et af de værste pattedyr herhjemme til at gnave af og æde plantevækster med ofte økonomiske tab til følge.

KHL om lovlige/ulovlige pesticider

NaturErhvervsstyrelsen finder ifølge Danmarks Radio ulovlige pesticider hos stadig flere landmænd og gartnere, og i 2014 fik hver sjette kontrollerede en indskærpelse eller en politianmeldelse for at besidde eller anvende ulovlige pesticider. Men bevidste overtrædelser af lovgivningen om opbevaring og brug af pesticider er ekstremt sjældne, oplyser Kolding Herreds Landbrugsforening, KHL.

- KHL rådgiver hvert år mange landmænd også omkring deres kemirum. Her er oplevelsen, at bevidste overtrædelser af lovgivningen er ekstremt sjældne, siger chefkonsulent Rasmus Lundegaard, KHL. Han kan slet ikke genkende det billede, som præsident for Danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bisschop-Larsen, fremstiller som kommentar til DR’s oplysninger: ”Der er desværre ikke tale om en enkelt svipser men om systematiske overtrædelser, når man finder de ulovlige gifte hos hver sjette landmand”, siger Ella Maria Bisschop-Larsen blandt andet til DR.

Sæt kursen for din fremtid!

Budgetterne for 2016 er ved at blive lavet, og det er for mange med et skuffende resultat til følge. Der er skuffende prisniveauer på afgrøderne, og mange animalske producenter er udfordret på bytteforholdet.

Skrevet af driftsøkonomikonsulent Jens Brandenborg

Samtidig bliver likviditeten for nogles vedkommende yderligere belastet af, at afdragsfriheden på mange realkreditlån ophører enten i 2016 eller i de kommende år.

Det danske landbrug

Bliver 2015 mon det år, hvor tingene vender rent politisk og fagligheden kommer i højsædet?

Skrevet af bestyrelsesmedlem Keld Eg Hjort

2015 er året, hvor vi fik en ny regering. Eva Kjer Hansen er vores nye minister og hun har udtalt, at hun vil landbruget. Hun har VKO's 16 punktsplan at arbejde ud fra, og den skal nok forbedre vilkårene i Landbruget, når den bliver gennemført. Der bør, efter min mening, arbejdes for, at planen bliver gennemført med bredest mulig flertal, så vi i landbruget får ”arbejdsro” længst muligt. Det skal bare gerne ske snarest!

Udfordringerne står nærmest i kø

Generationsskifte og omdannelse til I/S. Omlægning af produktion og udfasning af 350 køer. Opførelse af ny svinestald og indfasning af 1.000 søer mere.

Skrevet af Erhvervsjournalist Knud Erik Jensen

Udfordringerne står nærmest i kø for Jørgen Skou, 30 år og agrarøkonom, og hans søster Louise Skou Hansen, 34 år og faglært landmand, der driver Avlscenter Trekanten lidt uden for Fredericia sammen med deres far Kai Skou.

Nyt samarbejde giver større volumen på indkøbene

KHL Indkøbsklub har indgået indkøbs-samarbejde med landboforeningen LHN, der holder til i Tinglev i Sønderjylland, ca. 15 km. nord for grænsen.