Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Søg tilskud til plantning af levende hegn og småplantning

Skal du have nyt hegn, og er du hurtig på tasterne, kan du indtil midten af april søge op til 50 % tilskud til kollektiv plantning af levende hegn og småplantninger. Bemærk! Fristen for ansøgning er ændret til d. 3. maj 2016.

Som du måske ved, har Regeringen fremlagt et udspil, hvor tilskudsordningen til plantning af levende hegn og småplantning afskaffes i perioden 2017 - 2020. Kolding Herreds Læplantningsforening har været heldige at få bevilliget tilskudsmidler til plantning af levende hegn og småplantninger i 2016 - og dem kan du søge.

Kapitelstakster 2015

Kapitelstaksterne for 2015 er nu klar fra Danmarks Statistik. Kapitelstaksterne, som er de gennemsnitlige kornpriser fra høst til slutningen af året, forblev på samme niveau som i 2014. Prisen er tæt på 2010-niveau, men dog stadig væsentligt over de lave priser i 2009.

Verdenshistoriens største udbud af korn påvirker priserne

Ifølge International Grains Council var høsten af hvede og byg på verdensplan i 2015 blot 2 pct. mindre end verdenshistoriens største høst i 2014. Den danske høst i 2015 var den største siden 2009. Lagrene oven på sidste års høst er så store, at udbuddet af korn i 2015 vurderes til at være det største nogensinde. Det øgede udbud har ikke været mødt af en tilsvarende efterspørgsel, og har dermed været medvirkende til prissætningen. Kapitelstaksten bliver typisk brugt til at regulere lejen ved forpagtning.

Har du styr på håndtering af syge og tilskadekomne dyr

Kontrolkampagne: Har du styr på håndtering af syge og tilskadekomne dyr? Fødevarestyrelsen kører fra 1. marts til 30. juni kontrolkampagne med fokus på, hvordan syge og tilskadekomne dyr håndteres i besætningen.

Der udvælges 100 slagtesvinebesætninger, der vil få uanmeldt besøg af Fødevarestyrelsens kontrolenhed. Fokus vil være på, om syge dyr i besætningen opdages i tide og hvordan de håndteres.

Projekt PattegrisLIV

Svineproducent Hans Christian Carstensen fra Gram er med i Videncenter for Svineproduktions kampagne PattegriseLIV, og han er den deltager, som i 3. og 4. kvartal 2015 nedbragte dødeligheden blandt bedriftens pattegrise mest. Det resultat har nu for anden gang i træk indbragt ham ”den prikkede bjergtrøje”.

- Det er som i cykelsportens store etapeløb: Man opnår kun resultater, hvis man bakkes op af sine dygtige holdkammerater. De gode resultater hos os skyldes ganske enkelt godt holdarbejde mellem svinekonsulenterne i Kolding Herreds Landbrugsforening, svinedyrlæge Kristian Havn fra Svinevet i Haderslev samt mine dygtige og engagerede folk i stalden, driftsleder Lone Tanggaard og medhjælperne Thomas Garder og Wojcheik, siger svineproducent og medlem af KHL, Hans Christian Carstensen.

Nej tak til ugyldige vaskecertifikater

Kollegialt sammenhold minimerer risikoen for svinepest i Danmark. - Det er nemlig landmandens eget ansvar at tjekke vognmandens vaskecertifikat når der afhentes svin på ejendommen - og det er ukollegialt at omgås reglerne, lyder det fra svineproducent Hans Christian Carstensen.

Svineproducent Hans Christian Carstensen fra Gram og hans medarbejdere er travlt optagede af at læsse en lastbil med 560 styk 30 kilos grise, som denne tirsdag skal køres til videre opfedning i Polen. En dyrlæge fra Fødevarestyrelsen kontrollerer, at grisene er i god sundhedstilstand, og Hans Christian Carstensen tjekkede allerede dagen før på www.tjekvogn.dk, at lastbilens røde vaskecertifikat ville være gyldigt, når bilen, der havde været i Polen, ankom til hans ejendom.

Landmanden er udfordret fra flere kanter

 "Jeg ser landmanden som en meget unik person. Som direktør og virksomhedsleder, der skal lede og fordele arbejdet i virksomheden, forhandle med aftaleparter, løse udfordringer med fx offentlige myndigheder og som familiemenneske, der bor og lever med sin familie i virksomheden." fortæller advokat Kaspar Klok Faaborg.

Landmanden er således udfordret fra flere kanter, og det betyder, at der skal fokus på flere vinkler, når der skal gives gode råd og løses konflikter.