Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Opbevaring af halm

Rundt om hjørnet venter høsten. Derfor er det vigtigt, at du kender reglerne om uden- og indendørs opbevaring af halm. Opstår der en pludselig halmbrand kan det nemlig komme til at koste dig dyrt, hvis du ikke har overholdt de foreskrevne regler fra beredskabsstyrelsen.

De senere år har budt på en del halmbrande og netop derfor er der ekstra grund til at have fokus på reglerne. Ud over det sikkerhedsmæssige aspekt af opbevaringen, kan der også opstå problemer med at få erstatning fra forsikringen hvis reglerne ikke er overholdt.

Opbevaring af halm

Når du opbevarer halm, er der en række afstandskrav, du skal kende og overholde. Afstandskravene er gældende fra stakken til skel, vej, bygninger, andre halmstakke, brandbare bevoksninger m.m. og er afhængige af størrelsen af din halmstak.

Har du et oplag over 1.000 kbm halm (ca. 250 bigballer) kræver det en særlig tilladelse fra brandberedskabet uanset om du opbevarer halmen indendørs eller i det fri. Vær også opmærksom på, at udendørs halmstakke, der ligger for tæt i forhold til afstandsreglerne, regnes som én stak.

Gode links

Fakta

Beredskabsstyrelsens tekniske forskrifter om afstandskrav og brandsikringskrav gælder ved blot 10 m3 halm i det fri samt ved over 1.000 m3 halm i en bygning. 10 m3 halm i det fri svarer til 2-3 bigballer og 1.000 m3 halm indendørs svarer til ca. 250-260 bigballer af storballetypen.

Ud over brandrisikoen kan der også være forsikringsmæssige aspekter i tilfælde af, at reglerne er overtrådt.