Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

- Rapsen tilses rutinemæssigt, det giver ro i maven, og jeg kan koncentrere mig om andre opgaver. Derfor skal jeg have rapstjek igen i år, fortæller landmand Niels Blem Sørensen, der tidligere har benyttet sig af tilbuddet om et rapstjek.


De senere år har KHL Planteavl tilbudt Rapstjek til områdets landmænd med stor succes. Derfor får du også mulighed for at booke din planteavlskonsulent til rapstjek igen i år.

Med et rapstjek kommer din planteavlskonsulent forbi dine rapsmarker minimum 4 gange i løbet af rapsens mest følsomme periode fra såning til 6-blad stadiet.

Der holdes øje med snegle, rapsjordlopper, spildkorn, ukrudt m.m. i en periode, hvor du ofte har travlt med andre opgaver. Disse besøg udløser konkrete anbefalinger. Udførslen af anbefalingerne og ansvaret ligger dog hos dig.

Et KHL Rapstjek koster kr. 130,- pr. ha, og udføres for minimum 15 ha. Ring på +45 7634 1700, spørg efter din planteavlskonsulent, og hør mere om KHL Rapstjek.

Rapstjekket tilbydes som udgangspunkt kun i Kolding, Haderslev, Vejen og Vejle Kommune.

- Derfor skal jeg have rapstjek igen i år!

Niels Blem Sørensen
 
  • Rapsen tilses rutinemæssigt
  • Det er betryggende, og jeg kan tage mig af andre presserende arbejdsopgaver
  • Det giver mig ro i maven, og en sikkerhed for, at rapsen har det godt
  • Jeg modtager konkrete behandlingsplaner fra konsulenten fx i forhold til gødskning og kemi

 

NYHED

KHL tilbyder i år biomasseklip i din vinterraps

Biomasseklip er de senere år blevet mere og mere omtalt. Ud fra biomassen i november kan man regne sig frem til, hvor meget der kan spares i forårets N-tildeling. Erfaringer har vist, at der i nogle situationer kan spares op til 50 % af den normale tildelte kvælstofmængde i foråret.

Med en høj N-pris er det bestemt interessant - om end ikke andet så for, at gødningen kan omfordeles til andre afgrøder.

Biomasseklip foretages med klipning og vejning af biomassen fire steder i en mark, hvor der hvert sted måles på 1 m2.

Pris: kr. 1.250,- for den første mark. Efterfølgende mark/marker kr. 750,-.