Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Vejle Å

Trods stor modstand fra både landbruget, lodsejere og Vejle Kommune, har DN fastholdt deres fredningsforslag for Vejle-Ådal. KHL har sammen med naboforeningerne været en aktiv del af arbejdet imod fredningen, herunder udarbejdet indsigelse og erstatningskrav.

I dag er der et godt samarbejde, hvor lodsejere og kommune har gennemført frivillig naturpleje og stiprojekter. Senest er der etableret en bestyrelse, som skal sikre natur og erhvervsinteresser i Ådalen.

Fredningen vil medføre ekstra bureaukrati uden, at naturen sikres bedre, og betyder også, at lodsejere skal acceptere nye stiforløb ind over deres ejendom. Det er nu op til fredningsnævnet at træffe afgørelse i sagen.

MERE INFORMATION

Vil du vide mere om fredningsprojektet, kan du kontakte Chefkonsulent Miljø Lars Schmidt på T: +45 7634 1715. Du er naturligvis også velkommen til at kontakte de respektive formænd fra de landbrugsorganisationer, der har indsendt fredningsforslaget. Du kan se, hvem du skal kontakte i indsigelsen.

Fredningskort over Vejle Ådal