Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Miljøteknologi

Har du besluttet dig for at investere, og har du søgt om tilskud i én af tilskudsordningerne, kan det være frustrerende ikke at vide, hvor langt din ansøgning er. Det forsøger vi at give dig et svar på her.

MILJØTEKNOLOGI 2018

Den 2. oktober 2018 var der frist for at søge tilskud under ordningen ”miljøteknologi 2018”.

Under samme ordning var der afsat midler til fjerkræ, gartneri og til planteavl. Samlet er der modtaget 436 ansøgninger svarende til 174 mill. kr. til de i alt 112 mill. kr., der er i puljen.

Til fjerkræ er den samlede pulje på 50 mill. kr., og der er blevet søgt for i alt 111 mill. kr. fordelt på 136 ansøgninger.

Det betyder, at de afsatte midler nogenlunde passer med det ansøgte inden for gartneri og planteavl, mens mange fjerkræproducenter må forvente at få afslag.

SAGSBEHANDLINGSTID

I vejledningen til ordningen står der, at styrelsen vil behandle ansøgningerne efter d. 2. oktober 2018. Styrelsens målsætning er, at ansøgninger skal sagsbehandles inden for 90 dage med den undtagelse, at ansøgninger, der er indsendt før d. 1. januar 2019, har en tidsfrist indtil d. 20. juni 2019.

Direkte adspurgt har styrelsen her 4 måneder efter ansøgningsfristen oplyst, at de ikke har startet sagsbehandlingen af de 435 ansøgninger, de har modtaget.

Derfor skal du som ansøger finde tålmodigheden frem.

Vi gør dog opmærksom på, at ønsker du at foretage investeringen uanset om du får tilskud eller ej, behøver du ikke at vente på afgørelsen. Du skal blot sørge for at overholde de vilkår, der stilles i forbindelse med udbetaling af tilskud. Investeringen kan foretages i perioden, fra du har søgt om tilskud og 2 år frem.

MODERNISERINGSTILSKUD TIL KVÆGSTALDE 2018

Der er blevet søgt om i alt 538 mill. kr. under ordningen, hvor der er i alt 110 mill. kr. til rådighed. Det betyder, at mange af de 623 ansøgninger, der er sendt ind, vil blive afgjort med et afslag.

Prioriteringsmodellen, der er lavet til ordningen betyder, at det er de største projekter, der står først, når midlerne skal uddeles.

I denne ordning er sagsbehandlingen af ansøgningerne startet, og de første tilsagn er sendt ud i uge 6.

KONTAKT

Er du i tvivl om betingelserne i forbindelse med tilskud, så kontakt os inden du investerer. Det er ofte små detaljer, der giver store udfordringer i forhold til en senere udbetaling af tilskud.

Ring til miljø- og projektkonsulent Inger Knude på T: +45 7634 1793.