Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Det danske landbrug

Bliver 2015 mon det år, hvor tingene vender rent politisk og fagligheden kommer i højsædet?

Skrevet af bestyrelsesmedlem Keld Eg Hjort

2015 er året, hvor vi fik en ny regering. Eva Kjer Hansen er vores nye minister og hun har udtalt, at hun vil landbruget. Hun har VKO's 16 punktsplan at arbejde ud fra, og den skal nok forbedre vilkårene i Landbruget, når den bliver gennemført. Der bør, efter min mening, arbejdes for, at planen bliver gennemført med bredest mulig flertal, så vi i landbruget får ”arbejdsro” længst muligt. Det skal bare gerne ske snarest!

Det er dog for sent for de ca. 150 landbrug, som har måttet give op i år. I alt ventes, at 285 danske landbrug skal lukke inden årets udgang. Det er triste tal, og ikke mindst for de mange familier, som skal til at skabe sig et andet liv.

Mit håb er, at vi om nogle år kan se tilbage på 2015 som det år, hvor tingene vendte rent politisk og fagligheden kom i højsædet.

Som nyvalgt bestyrelsesmedlem blev jeg tilbudt et kursusforløb arrangeret af Axelborg. Kurset omhandler bestyrelsesarbejdet. Man kommer bl.a. på besøg på Axelborg og det har været meget interessant at høre om deres arbejde med at påvirke Christiansborg. Jeg synes også, de gør et vigtigt arbejde med at brande dansk landbrug over for den danske befolkning. Rigtig mange mennesker har ikke berøring med landbrug og ved ikke, hvad der egentlig rører sig herude. Derfor er oplysning vigtig! ”Den gode fortælling” i reklamerne og ”Pis til øl”, som blev lanceret på Roskilde Festival er en måde at gøre det på og har helt sikkert skabt noget positiv opmærksomhed.

En anden måde at skabe en positiv kontakt til befolkningen på er ved at holde Åbent Landbrug. Jeg deltog som hjælper på et Åbent Landbrug, og det var fantastisk så mange besøgende, der lagde deres vej forbi et af arrangementerne. Stemningen var meget positiv, og der var en stor interesse for vores erhverv. Jeg synes, det er vigtigt at møde den danske befolkning med åbenhed for derved at skabe en bedre forståelse mellem land og by.

Da jeg etablerede mig for næsten 12 år siden forventede jeg, at der ville komme svære tider og at det ville være en daglig kamp at leve op til alle de regler, der fra tid til anden blev trukket ned over hovedet på os. Forventninger er blevet så godt og vel indfriet. Derfor kunne det være rart med den politiske medvind, som vi på det seneste er blevet stillet i udsigt.

Med håbet om dette ønskes en god jul.

Keld Eg Hjort

Bestyrelsesmedlem
Keld Eg Hjort