Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Brug brakmarker til foderproduktion

Fra og med d. 20. juli må brakmarker bruges til foderproduktion. Anvendelsen kan ske via slæt eller afgræsning.

Landbrugsstyrelsen har derfor i dag udstedt en ændringsbekendtgørelse, der lemper reglerne for udnyttelse af MFO-brakarealer til foder. Ændringen til bekendtgørelsen betyder, at marker med MFO-brak kan afgræsses eller høstes med henblik på produktion af foder fra og med d. 20. juli.

EU-Kommissionen har i denne uge meddelt, at lempelsen af disse grønne krav kan finde anvendelse med det samme. Den endelige formelle meddelelse fra Kommissionen forventes fortsat ultimo juli. Ministeren har på denne baggrund besluttet at fremskynde ikrafttrædelsen af lempelserne, så ændringen kan træde i kraft hurtigst muligt fra den 20. juli og ikke den 1. august, som det tidligere blev meldt ud.

Selvom arealet afgræsses eller høstes, mister arealet ikke sin status som brak i forhold til kravet om flere afgrødekategorier eller MFO-brak i forhold til beregningen af MFO-areal.

Landbrugsstyrelsen opfordrer til, at man ved slæt af brakarealerne så vidt muligt sørger for at tage hensyn til vildtet.