Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

AgroMarkets går all in på gødning

Gødning er et emne, der optager danske landmænd stadig mere. For hvordan skaffer man den bedste pris på fx kvælstof, fosfor og kalk? Fremover vil AgroMarkets aktivt hjælpe danske landmænd med at handle gødning i fx Tyskland og Polen.

AgroMarkets har fulgt gødningsmarkedet en del år og inddrager nu endnu flere informationer og priser i anbefalinger og analyser. Udover, at man kommer til at kigge meget mere på futures på gødning og priser i lande som fx Polen og Tyskland, får man nu også mulighed for selv at sammenligne de gødningspriser, man har fået tilbudt vha. et interaktivt regneark.

- Det kan altid betale sig at tage priser hjem fra flere leverandører, inden man beslutter sig for det endelige køb. Men det kan være uoverskueligt, og ofte er tiden ikke til det. Derfor vil vi hjælpe så meget som muligt fremover, siger Henrik Mulvad Madsen, der er ny analytiker hos AgroMarkets og fremover ansvarlig for gødning.

Det attraktive udland

Der er lige nu gode muligheder for at købe gødning andre steder end i Danmark. Lige syd for grænsen handles der fx kalkammonsalpeter (27 % N) i niveauet 141-156 DKK afhentet Tyskland. I Polen kan der købes NS 26-13 til 150 DKK inkl. levering i Danmark. De lavere priser skyldes andre handelsbetingelser - bla. skal gødningen forudbetales samt hjemtages umiddelbart herefter.

- Hvis man vælger at købe gødning i udlandet, hjælper vi gerne med det praktiske. Bla. oprettelse ved SKAT for fritagelse af kvælstofafgift, kontakt til udenlandsk leverandør, omregning af gødningstyper til danske forhold, siger Henrik Mulvad Madsen.

Aktuelt lige nu

Tirsdag har AgroMarkets sendt købssignal på N-gødning, så det er meget aktuelt at kigge sig om på markedet lige nu. Prissætningen af NS-gødninger er efterhånden så attraktiv, at AgroMarkets anbefaler, at man dækker sig af med 25 % af det forventede 2018 forbrug. Potentialet for yderligere prisfald ebber ud, så de vurderer, at der lige nu ikke er mere at komme efter.

- Da vi samtidig gerne vil sprede vores indkøb, handler vi nu. Man kan få betalingsfrister frem til oktober, men vi handler ikke mere end 25 %, da der forventes potentiale for yderligere prisfald. Om end disse i øjeblikket ser ud til at blive marginale, siger analytiker Henrik Mulvad Madsen.

Henrik Mulvad Madsen kan kontaktes på mobil +45 2049 1792.