Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Alle generationsskifter handler om økonomi og følelser. Det kræver udholdenhed, viljestyrke og elegance at foretage generationsskiftet professionelt og samtidig tage hensyn til alle parters ønsker, men med den rette rådgivning og udholdenhed er det muligt at komme succesfuldt i mål.

Alle planteavlere skal indberette sprøjtejournaler til Miljøstyrelsen. Vil du være lidt på forkant, kan du allerede nu indberette din journal for dyrkningssæsonen 2020/2021. Tjek dine data med din planteavlskonsulent, og få eventuelt konsulenten til at indberette for dig.

Med et landbrug der står for at skulle generationsskiftes, er det ikke længere en garanti, at søn eller datter videreføre gården. Det udfordrer vores kultur omkring generationsskifter, og stiller en del spørgsmål til blandt andet fremtidens ejerformer. Deltag på landbrugsdagen, og høre mere om generationsskifter.

Er du én af de berørte lodsejere, skal du være ekstra opmærksom i denne tid. Projektet er forlænget, og ligeså er dit job med at opdatere logbogen for dermed at kunne søge den rette erstatning. Sørg også for at tage billeder undervejs.

Landbruget og crowdfunding

Alternative ideer kan have svært ved at opnå finansiering via de traditionelle kanaler. Det skal der laves om på. Med en ny crowdfunding-portal vil landbruget skabe mulighed for udvikling og bidrage til, at de ideer, der ikke passer ind i den traditionelle finansiering, også kan blive til virkelighed.

Hvad gør en landmand, som har en lidt anderledes idé, som er god, men ikke kan opnå finansiering hos de traditionelle banker og kreditforeninger? Tja, indtil nu har der som regel ikke været så meget at gøre.

Men det skal der laves om på. De anderledes, men stadig økonomisk holdbare og rentable initiativer skal også have en chance fremover. Det mener en række aktører i landbruget.

 Skal du så majs, eller skal der andre afgrøder i jorden?

Maj måned står som én af de vådeste i mands minde. Det gør især såning af majs udfordret og stiller spørgsmål, om der overhovedet skal sås majs i år.

Det kan være svært at se alternativer, og uanset om man vælger at så vårbyg eller udlægge græs, bliver det næppe den store succes i år.