Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Kommunalvalg 2021

Vi fortsætter føljetonen, og sætter denne gang fokus på erhverv og beskæftigelse. Vi beder de otte spidskandidater til kommunalvalget i efteråret tage stilling til de arbejdsgange, der er i kommunen, når der skal søges om tilladelser til udvikling af landbrug og virksomheder.

I Kolding Kommune er der 3.600 arbejdspladser, som primært er bygget op om landbrug, fiskeri og fødevareproduktion. Kommunen rangerer som nummer 65 af 93 på Dansk Industris liste over lokalt erhvervsklima 2020 - det er et fald på 26 pladser i forhold til 2019.

UGENS SPØRGSMÅL: Hvordan vil du sikre en smidig forretningsgang angående bygge og miljøtilladelser i Kolding Kommune?

     
     

Eva Kjer HansenEva Kjer Hansen

Venstre (V)

- Landbruget bidrager ikke bare med fødevarevarer, men også med arbejdspladser og omsætning i mange andre erhverv. I Venstre ønsker vi et tæt samspil med landbruget om, hvordan vi sikrer miljø- og klimatiltag, så der fortsat er gode rammer for at drive landbrug i kommunen. Dialog, inddragelse og samspil om løsninger vil fortsat være vores tilgang.


 

Villy SøvndalVilly Søvndal

Socialistisk Folkeparti (SF)

- Vi er på vej imod større andel af plantebaserede fødevarer. Her er det vigtigt med et samarbejde mellem landbrug , myndigheder og forskning og udvikling, hvor også lokale uddannelsessteder kan spille en vigtig rolle.



Jan SkræddergaardJan Skræddergaard

Nye Borgerlige (D)

- Erhvervet skal i stor grad høres og inddrages ifm. plan for anlægsarbejder og infrastrukturelle tiltag. Erhvervet og dets brugere er (sammen med kommunen) bedste eksperter inden for eget felt ved løbende udfordringer og udvikling. Erhvervet skal ikke pålægges unødige udgifter.


 

Knud Erik LanghoffKnud Erik Langhoff

Det Konservative Folkeparti (C)

- Konservative i Kolding er glade for landbrugserhvervet. Vi vil sikre, at der fortsat er muligheder for at udvikle både på planteavl og dyrehold med udgangspunkt i dialog, national lovgivning, men ikke mindst konduite i samarbejdet mellem kommune og landbrugserhvervet.


Birgitte Munk GrunnetBirgitte Munk Grunnet

Socialdemokratiet (A)

- Jobcenteret er behjælpelig med at skaffe kvalificeret arbejdskraft og medvirker til, at arbejdsstyrken har de rette kvalifikationer. Det er vigtigt, at kommunen fortsat opleves som en god sparringspartner for landbrug og virksomheder, når der er behov for dialog og vejledning.


 

Søren RasmussenSøren Rasmussen

Dansk Folkeparti (O)

- Jeg vil arbejde for en smidigere og hurtigere sagsbehandling i By- og Udviklingsforvaltningen. Kolding Kommune kan også medvirke ved en bedre formidling af landbrugets tiltag for dyrevelfærd, rene og gode fødevarer samt mulighederne for uddannelse og job i landbruget og fødevarevirksomhederne.


Merete Due PaarupMerete Due Paarup

Radikale Venstre (B)

- Vi vil sikre, at Kolding aktivt bidrager til at udvikle det økologiske og naturnære landbrug fx via kommunens indkøb, støtte op om lokale fødevareproducenter, erhvervsudvikling fokuseres på plantebaseret future-food, CO2-klub og bæredygtig omstilling.


 

Benny DallBenny Dall

Enhedslisten (Ø)

- Enhedslisten støtter flere arbejdspladser på landet og tilstødende erhverv. Det sker bedst ved at landbrugene bliver 100 % økologiske. Det skaber arbejdspladser. Vi støtter gerne en proces med kommunal deltagelse, der kan hjælpe omstillingen på vej.


 

VIDSTE DU AT ...

- Kolding Kommune rangerer som nummer 65 af 93 på Dansk Industris liste over lokalt erhvervsklima 2019?

(Vurderet på bl.a. sagsbehandling, trafikforhold, skatte- og afgiftniveau baseret på dialog mellem virksomheder og kommune).

Hans Damgaard
Formand
KHLs bestyrelse

Hans Damgaard, formand for KHL