Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Kommunalvalg 2021

Landbruget ønsker at bidrage til den grønne dagsorden, men hvad vil politikerne?

Vi går tæt på årets spidskandidater til kommunalvalget i efteråret, og stiller tre landbrugsrelaterede spørgsmål inden for klima, vand, erhver og beskæftigelse. Du kan følge med direkte i Kolding Ugeavis, på Facebook eller her på siden.

UGENS SPØRGSMÅL: Skal Kolding Kommune have et biogasanlæg, og hvor skal det i så fald placeres?

     
     

Eva Kjer HansenEva Kjer Hansen

Venstre (V)
 

Villy SøvndalVilly Søvndal

Socialistisk Folkeparti (SF)
- Det vil være en god ide med et biogasanlæg i Kolding Kommune som et bidrag til den grønne omstilling. Vi skal arbejde målrettet med den grønne omstilling. Det er helt afgørende, at der kan findes en placering med god afstand til naboer, og hvor der er bred enighed om at anlægget er velplaceret.   - Vi skal alle bidrage til den grønne omstilling. Landbruget skal fremover producere både fødevarer og energi i form af biogasanlæg eller pyrolyse. Vi skal inddrage borgere og miljø, så det ikke ender som sidst.

 

Jan SkræddergaardJan Skræddergaard

Nye Borgerlige (D)

 

Knud Erik LanghoffKnud Erik Langhoff

Det Konservative Folkeparti (C)

- Ja, såfremt dette selvfinansieres uden aftryk på skatteborgeren. En placering skal foregå uden for byzone, og gerne i forbindelse med anden installation, så aftrykket på natur mindskes. Der tages hensyn til naboer i forhold til eventuelle lugtgener, trafikale forhold og lignende.   - Det Konservative Folkeparti støtter ubetinget op om CO2 neutral- og alle andre former for vedvarende energi, og derfor selvfølgelig også rigtig gerne om at etablere et biogasanlæg i Kolding Kommune. Anlægget placeres motorvejsnært ved afkørsel som fx ved Vonsild afkørslen.

 

Birgitte Munk GrunnetBirgitte Munk Grunnet

Socialdemokratiet (A)

 

Søren RasmussenSøren Rasmussen

Dansk Folkeparti (O)

- Min holdning er, at det i givet fald bør være i landzoneområde og i nær tilknytning til det overordnede vejnet - gerne motorvejsnært. Det kræver altså en god afstand til bebyggelsesområder, og det kræver en god debat og involvering af lokalområdet.   - Kolding Kommune skal kun have et biogasanlæg, såfremt vi kan finde en placering, hvor naboerne ikke generes, og det stadig er rentabelt for landmændene.

 

Merete Due PaarupMerete Due Paarup

Radikale Venstre (B)

 

Benny DallBenny Dall

Enhedslisten (Ø)

- Vores prioritering er ikke biogas. Vi vil en samlet grøn strategi med mix af forskellige kilder til vedvarende energi. Målet: Kolding Kommune har 100 % vedvarende energi med størst muligt hensyn til borgerne, lokalsamfund og værdierne i det åbne land.   - Enhedslisten mener ikke, vi i Kolding skal have industrielle biogasanlæg hovedsageligt baseret på gylle. Men vi ser gerne, at BlueKolding får mulighed for at opføre et biogasanlæg til behandling af blandt andet vådt husholdningsaffald.

 

 

VIDSTE DU AT ...

- et biogasanlæg omdanner madaffald og husdyrgødning til grøn energi og kan være et middel til, at Kolding Kommune kommer i mål med sit klimaregnskab?

Hans Damgaard
Formand
KHLs bestyrelse

Hans Damgaard, formand for KHL