Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Formandsskifte i KHLs forening

Formandsskiftet i KHL blev markeret ved en velbesøgt reception på Niels Bohrs Vej fredag d. 1. april. Trods fantastisk vejr til forårsarbejde i marken mødte mange landmandskolleger op sammen med medarbejdere fra KHL.

Repræsentanter fra naboforeningerne, Koldings borgmester Jørn Pedersen samt tidligere minister Eva Kjer Hansen var også blandt gæsterne.

Hans Damgaard, der med sine 36 år er én af landets yngste landboforeningsformænd, tjente i 1997 hos Thomas Hansen, og har de seneste to år været i bestyrelsen sammen med Thomas. Så dagen markerede lidt populært sagt et farvel til læremesteren og et velkommen til den unge karl!


Vores afgående formand Thomas Hansen fik i afskedsgave fra foreningen et smukt og meget livsbekræftende billede af den lokale kunstner Jes Nordby. Hans Damgaard gav i sin tale både Thomas og billedet et par ord med på vejen:

- Det har ikke været 4 lette år som formand for Thomas. Der har været både faglige og interne udfordringer, men Thomas: Du tager enhver udfordring med et super humør, og du har gjort en kæmpe indsats for KHL. Titlen på det glade billede er ”Evighedens Sol”, og det passer godt på dig.

Hans Damgaard Thomas Hansen

Hans Damgaard fik et par ord med på vejen fra Thomas Hansen, som kunne fortælle, at man hurtigt havde set muligheder i Hans Damgaard, da han kom i bestyrelsen for to år siden.

- Du blev valgt som formand med en enstemmig bestyrelse bag dig, og det er et godt udgangspunkt for dig som formand, at du ikke har modstandere i bestyrelsen. Thomas Hansen glædede sig over den nye formands positive tilgang til dagens udfordringer, og kastede et blik tilbage på den tid for 19 år siden, da Hans var hans karl.

- Jeg husker, at vi en dag skulle hamre 100 pæle i jorden. Jorden var som beton, men det kommenterede du blot ved at sige ”godt at der ikke er 200 pæle”. Det er da en positiv indstilling.

Thomas takkede også for et godt samarbejde med KHL.

Thomas Hansen Hans Damgaard

Asger Christensen, Thomas Hansens forgænger som formand for KHL, sagde blandt andet:

- Det er bestemt ikke din skyld, at det ikke er blevet lettere at være landmand. Du har gjort et stort arbejde, og har fået opbygget et stort netværk som formand. Det er træls, at du ikke kan fortsætte, men sådan er livet. Du har en fantastisk positiv indgang til udfordringerne – ja, du er en stor og glad legeonkel.

- Tillykke til Hans, som er den yngste formand i KHL nogensinde. Du har den rette indstilling, du har humor, og du har en organisation bag dig, som støtter op, så tingene lykkes.

Asger Christensen Hans Damgaard

Niels Peter Madsen påpegede i sin tale, at Thomas Hansen efter 12 år i bestyrelsen – heraf de seneste fire som formand - har sat KHL yderligere på landkortet.

- Du har et kæmpe netværk, og det er ikke kommet af sig selv. Du har sat KHL på det politiske landkort. Uanset hvilke dystre meldinger, der er kommet fra røde miljøministre, har de altid fået en hilsen med på vejen fra dig. Det gør mig ondt, at du nu ikke længere har din egen formands-P-plads her hos KHL. Men så får du blot din egen VIP P-plads hjemme på gården, sagde Niels Peter Madsen og overrakte Thomas et VIP-P-skilt.

Til Hans Damgaard sagde Niels Peter Madsen blandt andet:

- Du er en ung mand på 36, du har tre børn og har lige udvidet med en ny forpagtning. Du har visioner, du holder på din egen mening og du tager den saglige diskussion for at nå frem til en fælles forståelse. Hans, du er én af landets yngste landboforeningsformænd, og med en gennemsnitsalder på 44 år for bestyrelsesmedlemmerne i foreningen, har KHL vistnok landets yngste landboforenings-bestyrelse. Jeg håber, du bliver på posten i mange år, for ellers vil man jo tro, at der er noget galt med foreningens direktør!

Overrækkelse af VIP P-skilt af Niels Peter Madsen Overrækkelse af John Dere til Hans Damgaard

Nis Kristian Hjort, formand for Vejle-Fredericia Landboforening, takkede Thomas Hansen for et godt samarbejde, og til Hans Damgaard sagde han blandt andet: - Det er forfriskende – jeg ved ikke om det endda er modigt – at du tager handsken op, og jeg ser frem til et godt samarbejde.
Nis Kristian Hjort Stemningsbillede

Stemningsbilleder

Hans Damgaard og Thomas Hansen Eva Kjer Hansen sammen med den nuværende og tidligere formand for KHL
Koldings borgmester Jørn Pedersen Birgitte Kragh fra Kolding Kommune