Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Det er da godt, miljøet ikke tog skade

Det er da godt, miljøet ikke tog skade! Kommentar fra KHLs bestyrelsesformand Thomas Hansen til indlægget "121.388 kubikmeter spildevand løb ud i Kolding Å" i Jyske Vestkysten d. 5. februar 2016.

Den 1. februar skete der et uheld på en spildevandsledning i Kolding. Uheldet betød, at der blev ledt 121.388 kubikmeter urenset spildevand indeholdende nitrat og fosfat i Kolding Å. Det svarer til ca. 5.000 læs gylle fra landbruget.

Som landmand producerer jeg 12.000 slagtesvin, der hvert år giver 320 læs gylle. Med de rigtige miljøtilladelser samt fokus på sårbare naturområder betyder det, at de 320 læs gylle skal spredes over et areal på 300 ha.

Kommunen tjekker jævnligt mine forhold vedrørende miljø og dermed også gyllespredning. Ligger der fx en klat gylle på udleveringsrampen, er der spildt foder ved siden af kornsiloen eller har sprøjtemidlet, der er indkøbt lovligt og opbevares i et godkendt kemikalieskab, fået ny etiket – ja, så udsteder kommunen et påbud til mig om at få styr på mine ting.

Påbuddet betyder desuden, at jeg kan se frem til endnu mere miljøkontrol fra kommunen. Besøg, der for resten er betalt af brugerne.

Jo … vi landmænd har mange ting, der skal være i orden for, at vi må drive landbrug.

Thomas Hansen
Bestyrelsesformand, KHL