Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Virksomhedsordning og gulpladebiler

Reglerne for, hvornår du bliver anset for at have kørt privat i en gulpladebil, er ikke enkle og overskuelige. Du bør derfor kende svarene på spørgsmål som: Hvem skal bevise hvad? Hvornår er en bil specialindrettet? Og hvilke konsekvenser har det, hvis jeg bruger bilen privat?

For en række år siden blev bevisbyrdereglerne ændret for kørsel i biler på gule plader, hvor ejeren ikke har privatbenyttelsesafgift. Der blev indført en såkaldt formodningsregel, der betyder, at SKAT skal bevise, at ejeren af en gulpladebil kører privat i bilen.

Ændringer i regnskabsloven for små virksomheder

Folketinget vedtog i maj 2015 en række væsentlige ændringer af årsregnskabsloven. Ændringerne har virkning for regnskabsåret, der begynder d. 1. januar 2016 eller senere. Orientér dig om de væsentligste ændringer her:

Selskaber skal indberette digitalt

Fra 1. juli 2016 er det blevet obligatorisk at oprette, ændre eller lukke selskaber digitalt - og dermed blev det også billigere og hurtigere at ændre status på selskaber.

Det betyder, at du heller ikke kan oprette, ændre eller lukke selskaber via mail mere. Fremadrettet skal du logge på Virk Indberet med NemID privat eller NemID medarbejdersignatur for at starte, ændre eller lukke et IVS, ApS, A/S eller P/S.

Erhvervsstyrelsen uddeler bøder til ledelsen i selskaber

Erhvervsstyrelsen stiller nu skarpt på de manglende registreringer i Det Offentlige Ejerregister, og det kan koste selskabsledelsen dyrt. Manglende registrering sanktioneres med ugentlige bøder, og ophører først, når den lovpligtige registrering er foretaget.

Direktører og bestyrelse i selskaber, som ikke har sørget for at få registreret de kapitalejere, der ejer eller kontrollerer 5 % eller mere af selskabets kapital eller stemmer i Det Offentlige Ejerregister, risikerer nu store bøder.