Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Investerer du i vindmøller?

Har du penge i vindmølle- eller solcelleprojekter, eller overvejer du at investere i disse projekter, skal du være opmærksom på, at regeringen før jul har fremsat et nyt lovforslag.

Lovforslaget går i korte træk ud på at begrænse adgangen til at modregne underskud fra visse vindmølle- og solcelleprojekter mv. i anden indkomst.

Vindmølle- og solcelleprojekter med op til 10 deltagere

I dag er det sådan, at deltager du i et projekt som fx vindmølledrift i Tyskland, der drives som kommanditselskab eller partnerselskab, kan du efter de gældende regler modregne underskud fra vindmølleprojektet i øvrig indkomst.

Det betyder, at hvis du har virksomhed i Danmark, som giver overskud eller lønindkomst i Danmark, og resultatet fra vindmølleprojektet er negativt, vil underskuddet blive fratrukket den øvrige virksomhedsindkomst og/eller i lønindkomsten, når skatten bliver beregnet.

Dermed spares der skat i Danmark, og mange har da også deltaget i den type projekter netop for at opnå en skattebesparelse og en fremrykket likviditetsmæssig fordel.

Vindmølle- og solcelleprojekter med op til 10 deltagere, efter lovforslag

Fra og med 14. december 2016 bliver det anderledes, hvis regeringen kan opnå flertal for sit lovforslag. Der sker som udgangspunkt ikke noget med de projekter, du har ejet i en periode frem til og med 13. december 2016.

For projekter, der drives som kommanditselskab eller partnerselskab, du bliver deltager i, og som starter op den 14. december 2016 eller senere bliver reglerne strammet.

Reglerne om underskudsbegrænsning er ens uanset, om du benytter virksomhedsordningen eller ikke. Hvis du benytter virksomhedsordningen er reglerne beskrevet i virksomhedsskatteloven. Hvis du ikke benytter virksomhedsordningen, findes reglerne i personskatteloven,

For de nye projekter kan du fremover kun modregne underskud i overskud fra samme projekt. Du kan altså ikke modregne et underskud i din løn eller din øvrige virksomhedsindkomst mv. Underskuddet kan fremføres ubegrænset. Hvis du sælger dine andele inden, du har udnyttet underskuddet bortfalder det dog.

Projekter, der drives som et I/S

Der er dog ingen ændringer for de projekter, der drives som et I/S. Deltager du efter den 14. december 2016 i et projekt, hvor der er personlig hæftelse for hele gælden i projektet hos alle deltagerne, fx i et interessentskab, sker der ingen stramning af reglerne.

I den situation kan du modregne underskuddet i anden indkomst uden begrænsning uanset, om du benytter virksomhedsordningen eller ikke.

Spørg før du handler

I øjeblikket er der kun tale om et lovforslag. Der er mange uafklarede forhold, der endnu ikke er på plads, og der kan ske ændringer i de foreslåede regler.

Derfor; Har du spørgsmål til artiklen eller din investering, så tøv ikke med at kontakte skattechef Inge Kloster Iversen, KHL Erhverv på +45 7634 1733 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..