Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Erhvervsstyrelsen uddeler bøder til ledelsen i selskaber

Erhvervsstyrelsen stiller nu skarpt på de manglende registreringer i Det Offentlige Ejerregister, og det kan koste selskabsledelsen dyrt. Manglende registrering sanktioneres med ugentlige bøder, og ophører først, når den lovpligtige registrering er foretaget.

Direktører og bestyrelse i selskaber, som ikke har sørget for at få registreret de kapitalejere, der ejer eller kontrollerer 5 % eller mere af selskabets kapital eller stemmer i Det Offentlige Ejerregister, risikerer nu store bøder.

Erhvervsstyrelsen har varslet sanktioner, og stiller for alvor skarpt på de manglende registreringer i Det Offentlige Ejerregister, som alle har haft adgang til siden 15. juni 2015.

Personlige bøder på vej

Erhvervsstyrelsen vil skriftligt advare ledelsen om bøderne, hvis ikke registreringerne er på plads inden en kortere frist. Den enkelte bøde starter ved kr. 5.000,- pr. uge og stiger løbende indtil den lovpligtige registrering er foretaget.

Manglende registrering sanktioneres altså med ugentlige bøder, der pålægges ledelsens medlemmer personligt.

Det Offentlige Ejerregister

Det Offentlige Ejerregister blev etableret i december 2014 for at skabe større åbenhed om selskabernes ejerforhold. De nye regler medfører, at selskabernes kapitalejere skal registrere oplysninger om kapitalbesiddelser og stemmerettigheder samt ændringer i disse ved køb og salg.

Fristen for registrering af selskaber, der eksisterede den 15. december 2014, var 15. juni 2015. Fristen for senere stiftede selskaber og ændringer i allerede registrerede ejerforhold skal registreres i Det

Offentlige Ejerregister senest 14 dage efter stiftelsen eller ved ændring i ejerforholdene.

For selskaber stiftet før 15. december 2014, har KHL tidligere tilbudt at registrere ejerforholdene på vegne af ledelsen.  Skulle du have glemt at bede din konsulent få styr på registrering af ejerne af dit selskab, så kontakt os endelig med det samme.

Vi vil i øvrigt minde om vores tidligere artikel, hvor det fremgår, der som noget nyt er mulighed for frivillig indbetaling af selskabsskat senest 1. februar 2016, hvis du har frie likvider stående til en lav rente på din bankkonto.