Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Nye regler for kørsel i varebiler

Inden den 1. juli 2019 skal du have registreret, om du kører firmakørsel eller godskørsel i din varebil.

De nye regler omfatter varebiler med tilladt totalvægt på over 2000 kg til og med 3500 kg, og som fragter stykgods med en vægt over 11 kg pr. stykgods. Varebiler, som er registreret til 100 % privatkørsel og kun anvendes sådan, er ikke omfattet.

FIRMAKØRSEL

Hvis der transporteres gods, der tilhører den virksomhed, der er registreret som bruger af køretøjet, køres der firmakørsel. Der er også tale om firmakørsel, hvis der transporteres gods, som virksomheden lejer, låner, udlåner eller er i besiddelse af med henblik på køb, salg, fremstilling, reparation m.m.

Varebiler skal også registreres til firmakørsel, selvom de kun delvist anvendes i virksomheden til firmakørsel, og uanset om de er registreret til virksomhedens CVR-nummer eller virksomhedsejerens CPR-nummer. Varebiler med papegøjeplader, der er registreret til delvist privat og erhvervsmæssig kørsel, skal altså typisk også registreres.

GODSKØRSEL

Kravet om registrering af varebiler til firmakørsel er et resultat af, at der fra den 1. juli 2019 er indført nye tilladelses- og uddannelseskrav for vognmænd og chauffører, som udfører godskørsel for fremmed regning. Godskørsel for fremmed regning er transport af gods mod betaling, hvor godset ikke tilhører eller er knyttet til den registrerede bruger af køretøjet.

Registreringen af tilladelsen samt bestilling af en ny registreringsattest sker på www.motorregister.skat.dk.

Læs mere på www.varebilskrav.dk