Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Nye lovforslag om skat

Skatteministeren har fremsat en række nye lovforslag, der, hvis de vedtages, ændrer lovgivningen væsentligt. En række af disse præsenteres i det følgende.

BOLIG-JOBORDNINGEN

Ordningen har eksisteret i flere år, men har altid været en midlertidig ordning.

Ordningen gøres ifølge forslaget permanent fra og med 1. januar 2018. Fradrag for lønudgifter til serviceydelser i hjemmet vil i 2018 udgøre op til 6.000 kr. pr. person, mens der vil være et fradrag på op til 12.000 kr. pr. person til håndværksydelser for visse arbejder udført på familiens helårsbolig eller sommerbolig.

Der er ændret lidt i forslaget på, hvilke ydelser, der er omfattet. Beløbsgrænserne reguleres fremover årligt.

UDLIGNINGSSKAT PÅ PENSIONSUDBETALINGER FORESLÅS AFSKAFFET FRA 2018

Ved visse pensionsudbetalinger har der i de senere år skullet betales en ekstraskat. Dette har været betegnet udligningsskatten.

Denne skat skal ifølge forslaget afskaffes fra og med indkomståret 2018.

MEDARBEJDERAKTIER

Efter gældende regler kan selskaber under visse betingelser tildele medarbejdere op til 10 % af lønnen i form af aktier eller købe- eller tegningsretter til aktier, hvor aktierne beskattes som aktieindkomst i stedet for lønindkomst. Medarbejderen beskattes først, når aktierne afstås. Selskabet har ikke fradrag for udgiften til aktier mv.

Fra 1. januar 2018 foreslås grænsen hævet fra 10 % til 20 %, forudsat, at mindst 80 % af virksomhedens medarbejdere tilbydes sådan aktieløn.

INGEN SKAT PÅ FRI TELEFON OG INTERNET - MEN FØRST FRA 2020

Skat på arbejdsgiverbetalt telefon og eventuelt internet foreslås afskaffet fra og med indkomståret 2020. Dette gælder også selvstændigt erhvervsdrivende og en medarbejdende ægtefælle.

De ovennævnte 4 forslag er der indgået politiske aftaler om med et flertal i Folketinget.

LOVUDKAST I HØRING

Derudover er der nogle interessante lovudkast i høring. Det drejer sig om:

  • Ændring af reglerne om fuld skattepligt. Ifølge udkastet skal reglerne om fuld skattepligt moderniseres, som det hedder. Reelt vil de nye regler i givet fald medføre, at flere bliver fuldt skattepligtige til Danmark.
  • Større fradrag for pensionsindbetalinger op til et vist beløb.
  • Et nyt jobfradrag målrettet de laveste arbejdsindkomster.
  • Udvidelse af beskæftigelsesfradraget. Herved forbedres værdien heraf, i det pensionsindbetalinger fremover skal indgå i beregningsgrundlaget for fradraget.
  • Højere skattefradrag for udgifter til forsøgs- og forskningsvirksomhed.

KONTAKT

Har du spørgsmål til ovenstående, eller vil du gerne høre med om de nye lovforslag, kan du kontakte skatteschef Inge Kloster Iversen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller +45 7634 1733.