Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Nye dagpenge- og efterlønsregler for selvstændige

1. oktober 2018 træder der nye regler om arbejdsløshedsdagpenge i kraft i forhold til selvstændige erhvervsdrivende. De nye regler har også betydning for efterlønnen.

Reglerne betyder, at selvstændige i vidt omfang bliver ligestillet med lønmodtagere. Ved optjening af ret til dagpenge og satsberegning bliver det muligt at sammenlægge lønindkomst med indkomst for selvstændig virksomhed, hvilket ikke har været muligt tidligere.

HVORNÅR OPTJENER DU RET TIL DAGPENGE ELLER EFTERLØN?

Dagpengeretten optjenes på baggrund af din indkomst de seneste 3 år forud for ledigheden. I 2018 skal man have en samlet indkomst i de seneste 3 år på mindst 228.348 kr. for at optjene ret til dagpenge. Der anvendes overskud før renter.

Hvis du har afgørende indflydelse, i den virksomhed du er ansat i, anses du også for at være selvstændig. Har du ikke afgørende indflydelse anvendes lønmodtagerreglerne.

I dag optjenes retten på baggrund af timer, hvor du har arbejdet i væsentligt omfang i virksomheden.

BEREGNING AF DAGPENGESATS

Hovedreglen er, at der anvendes de bedste 12 måneders indkomst inden for 24 måneder forud for ledigheden. For nogle vil det betyde, at man kun kan bruge ét regnskabsår som grundlag for beregning af dagpenge og efterløn. Der skal være et overskud før renter på 270.050 kr. for at få maksimum dagpenge/efterløn.

Hvis du, som selvstændig, i de seneste 3 år før ledigheden har haft en indtægt under 228.348 kr. før renter, kan satsen beregnes på baggrund af de 2 bedste regnskabsår ud af de 5 seneste år.

Mindstesats afskaffes for både lønmodtagere og selvstændige, når de nye regler træder i kraft. Mindstesatsen betyder, at man er sikret et beløb på minimum 82 % af dagpengesatsen svarende til 183.348 kr. årligt, hvis man har været selvstændig på fuld tid.

Det er derfor vigtigt, at du i god tid før overgang til fx efterløn taler med din økonomikonsulent eller revisor om, hvordan du sikrer det mest optimale beregningsgrundlag ved overgang til fx efterløn.

MEDARBEJDENDE ÆGTEFÆLLER

Der bliver indført nye beregningsregler for medarbejdende ægtefæller. I dag deles overskuddet halvt halvt i forhold til beregningen af dagpenge og efterløn.

Fra 1. oktober 2018 beregnes dagpenge på baggrund af det beløb, der overføres til medarbejdende ægtefælle. Da der maksimum kan overføres 235.800 kr. i 2018, vil en medarbejdende ægtefælle, med overført indkomst, ikke på noget tidspunkt kunne få maksimum dagpenge eller efterløn med mindre de samtidig påtager sig lønarbejde, som kan tillægges indkomsten.

Beregningen er: 235.800 kr. - 8 % = i arbejdsmarkedsbidrag = 216.936 kr. x 90 %= 1905.242 kr. Der kan kun udbetales ca. 195.00 kr., hvor maksimum dagpenge udgør 223.596 kr.

Som noget helt nyt kan den medarbejdende ægtefælle vælge at få en lønaftale, hvorefter vedkommende beregnes som lønmodtager. Det er derfor vigtigt at overveje, om I skal lave en lønaftale i stedet for at overføre et beløb til medarbejdende ægtefælle.

OPHØR MED VIRKSOMHEDEN

Det bliver lettere at ophøre, idet man blot skal have en kvittering for afmeldelse på virk.dk og et ophørsbevis fra SKAT. I dag er det en meget omfattende proces at dokumentere ophør.

Endvidere er perioden for ophør ved bortforpagtning og udlejning nedsat fra 5 til 3 år. Ved efterløn skal forpagtningsperioden kun gælde i efterlønsperioden, hvilket også er en lempelse i forhold til tidligere.

RÅDGIVNING

De nye regler giver nogle forringelser, men også nye muligheder for at tilrettelægge og sikre sig økonomisk ved overgang til dagpenge eller efterløn. Det er vigtigt, at du søger rådgivning, og får hjælp til at tilrettelægge og sikre overgangen til fx efterløn i forbindelse med ophør og generationsskifte bedst muligt.

Kontakt økonomikonsulent Thorbjørn Pedersen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller +45 7634 1782.