Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Min medarbejder skal på barsel

Har du en medarbejder, der skal på barsel, skal du være opmærksom på de nye regler vedrørende retten til barselsdagpenge, og dermed også for arbejdsgiverens ret til refusion under medarbejderens barselsorlov.

Den 1. juli 2018 trådte nye regler i kraft vedrørende ret til barselsdagpenge og refusion til arbejdsgiver. Det nye beskæftigelseskrav betyder, at medarbejderen skal opfylde tre betingelser for at have ret til barselsdagpenge under orlov.

MEDARBEJDEREN SKAL:

  • være i beskæftigelse senest dagen før orloven eller på første dag i orloven
  • have haft mindst 160 timer inden for de seneste fire hele måneder før orloven
  • have mindst 40 timer om måneden i mindst tre af de seneste fire måneder

Er disse tre betingelser opfyldt, vil medarbejderen have ret til barselsdagpenge, og du vil som arbejdsgiver have ret til refusion, hvis du udbetaler løn eller barselsdagpenge til medarbejderen under orloven.

Vær opmærksom på, at beskæftigelseskravet opgøres på baggrund af de seneste fire hele måneder. Går en medarbejder på orlov midt i en måned, vil de timer, som medarbejderen har haft i denne måned således ikke kunne regnes med til beskæftigelseskravet, da der ikke er tale om en hel måned.

Vær også opmærksom på, at det ikke er tilstrækkeligt, at medarbejderen opfylder timekravet på de 160 timer i én måned, da der som minimum skal figurere 40 løntimer i tre ud af de fire måneder.

EKSEMPEL

En medarbejder har første orlovsdag den 15. oktober. Beskæftigelseskravet vurderes på baggrund af månederne juni, juli, august og september, da dette er de seneste fire hele måneder før orloven. Har medarbejderen arbejdet på fuld tid i alle disse måneder, vil medarbejderen uden tvivl være berettiget til barselsdagpenge. Har medarbejderen derimod kun arbejdet i to af de fire måneder, vil medarbejderen ikke være berettiget til barselsdagpenge, da der kun har været timer i to af de fire måneder.

SPØRGSMÅL

Har du spørgsmål i forbindelse med en medarbejders barselsorlov, kan du kontakte Marie Kock Pedersen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller +45 7634 1765.