Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Må du betale dine medarbejderes aviser?

Betaler du for dine medarbejderes aviser, har du fradrag for udgiften på samme måde som for lønnen. Men medfører det en beskatning for medarbejderen? Reglerne er komplicerede, men du får svaret her.

Udgangspunktet er, at en avis, som leveres på bopælen og erstatter almindeligt avishold hos medarbejderen, er et skattepligtigt personalegode. Du skal ikke indeholde A-skat og AM-bidrag af fri avis, der beskattes som B-indkomst, men du har pligt til at indberette værdien af fri avis, dvs. abonnementsprisen.

HVORNÅR ER FRI AVIS ET SKATTEFRIT PERSONALEGODE?

I skemaet kan du se en oversigt over, hvornår dine ansatte ikke skal beskattes af fri avis:

Avis, der leveres på arbejdspladsen   Medarbejderen beskattes ikke af de aviser, der leveres og kan læses på arbejdspladsen
 ___________________________________________________________________________________________________________
Avis, der er leveret på medarbejderens hjemadresse.
Avisen holdes i overvejende grad af hensyn til arbejdet.
Medarbejderen holder ikke selv avis
  Avisen er omfattet af bagatelgrænsen for arbejdsrelaterede goder på kr. 6.100 (2018). Avisen er skattefri for den enkelte medarbejder, hvis abonnementsprisen ikke overstiger kr. 6.100.
Overstiger abonnementet bagatelgrænsen, skal hele abonnementsprisen beskattes.
 ___________________________________________________________________________________________________________
Avis, der er leveret på medarbejderens hjemadresse.
Avisen holdes i overvejende grad af hensyn til arbejdet. Medarbejderen holder selv en daglig avis.
  Avisen er modtaget i arbejdsgiverens interesse og kan værdiansættes til kr. 0 i relation til bagatelgrænsen for arbejdsrelaterede goder.
 ___________________________________________________________________________________________________________
Avis, der ikke i overvejende grad ydes af hensyn til arbejdet. Medarbejderen holder selv en daglig avis   Medarbejderens privatforbrug er dækket via det private avishold.
En arbejdsgiverbetalt avis modtaget som personalegode kan derfor værdiansættes til kr. 0, fordi der ikke er et sparet privatforbrug.
Du har pligt til at kontrollere, at din medarbejder har udgifter til privat avishold.

 

Er avisen stillet til rådighed af hensyn til arbejdets udførelse og dermed omfattet af bagatelgrænsen, skal du ikke indberette noget til Skattestyrelsen.

Dine medarbejdere skal selv sørge for at holde styr på, om avisens værdi overstiger bagatelgrænsen. Derfor er det vigtigt, at de kender de skattemæssige konsekvenser af, at du betaler for avisabonnementet, så de oplyser det rigtige beløb til Skattestyrelsen.

DU BETALER AVISEN, OG MEDARBEJDEREN GÅR NED I LØN

Indgår du en aftale med en medarbejder om, at du betaler avisudgiften, og medarbejderen tilsvarende går ned i løn over en 12 måneders periode, er hovedreglen at medarbejderen beskattes af fri avis. I den situation mener Skattestyrelsen nemlig, at der er en klar indikation af, at medarbejderen ønsker at få avisen af private årsager.

Kan du begrunde, at avisen i overvejende grad er stillet til rådighed af hensyn til arbejdet, beskattes din medarbejder dog ikke af fri avis.

SØG RÅDGIVNING

Vi anbefaler, at du snakker med din revisor, inden du beslutter dig for at give avis som personalegode, så du er helt sikker på de skattemæssige konsekvenser.