Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Nye regler for kørsel i varebiler

Fra d. 1. juli 2019 skal du have registreret, om du kører firmakørsel eller godskørsel i din varebil hos Motorstyrelsen. Dette gælder både for biler med gule plader og for biler med papegøjeplader.

Du kører firmakørsel, hvis du transporterer gods, der tilhører den virksomhed, der er registreret som bruger af køretøjet. Der er også tale om firmakørsel, hvis du transporterer gods, som virksomheden lejer, låner, udlåner eller er i besiddelse af med henblik på køb, salg, fremstilling, behandling, bearbejdning eller reparation.

De nye krav omfatter varebiler med tilladt totalvægt på over 2000 kg til og med 3500 kg, og som fragter stykgods med en vægt over 11 kg pr. stykgods. Stort set alle varebiler (også dem på papegøjeplader) vi har kendskab til via regnskaberne, skal derfor tilrette registreringen. Varebiler, som er registreret til 100 % privatkørsel og kun anvendes til dette, er ikke omfattet af de nye krav.

FIRMAKØRSEL

Hvis der transporteres gods, der tilhører den virksomhed, der er registreret som bruger af køretøjet, køres der firmakørsel. Det kan fx være, når:

  • en tømrer, murer, elektriker eller anden kører med materiale, der skal bruges i virksomheden
  • restauranter, caféer, pizzariaer og lignende bringer mad ud
  • entreprenøren kører med materialer, der skal bruges ved arbejdets udførsel, fx sand eller grus til et vejbyggeri

Varebiler skal også registreres til firmakørsel, selvom de kun delvist anvendes i virksomheden til firmakørsel. Det gælder også uanset om bilen er indregistreret til virksomhedens CVR-nummer eller virksomhedsejerens CPR-nummer. Der skal også ske en registrering, selvom du endnu ikke har modtaget brev fra Færdselsstyrelsen i e-Boks.

Varebiler med papegøjeplader, der er registreret til delvist privat og erhvervsmæssig kørsel, skal altså også registreres.

Der er også tale om firmakørsel, hvis der transporteres gods, som virksomheden lejer, låner, udlåner eller er i besiddelse af med henblik på køb, salg, fremstilling, reparation m.m. Det kan fx være når

GODSKØRSEL

Kravet om registrering af varebiler til firmakørsel er et resultat af, at der fra den 1. juli 2019 er indført nye tilladelses- og uddannelseskrav for vognmænd og chauffører, som udfører godskørsel for fremmed regning. Godskørsel for fremmed regning er transport af gods mod betaling, hvor godset ikke tilhører eller er knyttet til den registrerede bruger af køretøjet.

Registreringen af tilladelsen samt bestilling af en ny registreringsattest sker på www.motorregister.skat.dk.

Læs mere på www.varebilskrav.dk

KONTAKT

Har du brug for hjælp, eller har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte din økonomikonsulent.