Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Det korte ferieår

Den 1. maj 2020 startede et nyt og forkortet ferieår. Det korte ferieår fungerer som en overgang til den nye ferielov med samtidighedsferie, der træder i kraft d. 1. september 2020.

ANTAL FERIEDAGE

En medarbejder, som har været fuldtidsansat fra d. 1. januar 2019 til d. 31. august 2019, har optjent 16,64 feriedage, som kan afholdes i det forkortede ferieår, der løber fra d. 1. maj 2020 til d. 31. august 2020. Hvis medarbejderen kun har arbejdet i en del af perioden, vil der være optjent et færre antal feriedage.

Har medarbejderen optjent mindre end 8,4 feriedage i perioden fra d. 1. januar 2019 til d. 31. august 2019, er det muligt at søge ferieforskud hos Lønmodtagernes Feriemidler. Medarbejderen vælger dermed at få udbetalt nogle af de penge, der ellers ville blive opsparet hos Lønmodtagernes Feriemidler. Ferieforskud kan søges via borger.dk. Bemærk, at der er særlige kriterier, som skal være opfyldt for, at der kan udbetales ferieforskud.

Har en medarbejder ikke afholdt alle sine feriedage i det forkortede ferieår, overføres feriedagene automatisk til det næste ferieår, der løber fra d. 1. september 2020 til d. 31. august 2021. Den nye ferielov giver også medarbejderne mulighed for at holde ferien helt frem til d. 31. december 2021.

INDEFRYSNING OG UDBETALING AF INDEFROSNE FERIEMIDLER

De feriepenge, som optjenes i perioden fra d. 1. september 2019 til d. 31. august 2020, bliver indefrosset i en ny fond, Lønmodtagernes Feriemidler. Arbejdsgiver har ikke mulighed for at udbetale de opsparede feriemidler direkte til medarbejderne.

En lønmodtager kan først få sine indefrosne feriemidler udbetalt fra fonden, når vedkommende forlader det danske arbejdsmarked. De indefrosne feriemidler, reguleret med en årlig tilskrivning, udbetales automatisk af fonden, når lønmodtageren når folkepensionsalderen. En lønmodtager kan dog ansøge om udbetaling på et tidligere tidspunkt – blandt andet ved varigt ophold i udlandet, tilkendelse af førtidspension og overgang til efterløn.

Tilgodehavende feriemidler udbetales af fonden første gang d. 1. oktober 2021.

HAR DU SPØRGSMÅL?

- kan du kontakte din lønassistent eller en anden i afdelingen - find din kontaktperson her ->