Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

En grøn skat til landbrugserhvervet vil sætte gang i en negativ sneboldeffekt, som kan koste landmændene dyrt. Bo Langhede, der driver en mælkeproduktion i Varnæs ved Aabenraa har i en årrække arbejdet på at reducere sit klimaaftryk.

LF Syddanmark

Landboforeninger, kommuner, lokalafdelinger fra Danmarks Naturfredningsforening samt spildevandsselskaber i det syd- og sønderjyske vil med et samarbejde på tværs arbejde på det løse de store opgaver i forhold til klima og miljø. Tur til Odense Fjord Samarbejdet gav inspiration.

- Vandmiljøet i vores fjorde og vandløb har det ikke for godt. Det er der mange årsager til, men der er ikke rigtig enighed om, hvilken årsag der så har størst betydning for tilstanden i fjordene. Til gengæld er der fuld enighed om målet; vi skal bare have genskabt en bedre tilstand i vores fjorde.

Læserbrev: Byg indad og opad, og pas på biodiversiteten og fødevarekæden

Byudviklingen går stærkt, og nogle gange sker det på bekostning af biodiversiteten og fødevarekæden.

"Byudvikling rimer ikke på biodiversitet. Ser vi alene på Kolding, er byen vokset til mere end dobbelt størrelse siden 70'erne. Måske vi skulle kigge mere på at bygge indad og opad i stedet for udad og dermed tænke på biodiversiteten og udnyttelsen af den gode landbrugsjord, vi har i Danmark."

Læserbrev skrevet af Landmand/naturplejer Poul Bøving Christensen, næstformand i Kolding Herreds Landbrugsforening, Vranderupvej 92, 6000 Kolding

Lad KHL etablere dine blomsterstriber

Blomster er ikke kun til gavn for bier og insekter - de er også dejlige at se på, og glæder ofte store som små.

Med blomsterstriber langs markerne gør du noget godt for biodiversiteten og for vores øjne. Mange nyder godt af de smukke blomster gennem sommeren, og folk fra nær og fjern kan benytte tilbuddet om at plukke en smuk buket til konen eller naboen. Lad os hjælpe dig med at etablere dine striber.

Søger du arealer til brak, eller ønsker du at bortforpagte arealer til glæde for andre landmænd, kan du nu tilmelde dig vores nye KHL Brak-Børs.

Er din produktion af el til eget brug, er det vigtigt at du får de rigtige registreringer på plads. Kun derved kan du opnå fradrag for din olieafgift. I denne artikel fortæller økonomikonsulent Christina Berndorff Nielsen om regler og undtagelser i forbindelse med registrering og afgifter.