Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Lad KHL lave dine blomsterstriber

Blomster er ikke kun til gavn for bier og insekter!

Det er også dejligt at se på. 

Og hvorfor ikke glæde naboen eller konen med en buket friske blomster i ny og næ…?

Måske det betaler sig tilbage en dag…

 

KHL tilbyder at etablere blomsterstriber for dig

Lad KHL etablere blomsterstriberne for dig i år.

Sådan foregår det: 

  • DU lader et stykke jord ligge frit langs vejen - jorden skal være fri for græs og ukrudt

  • KHL fræser og etablerer blomsterstriben i maj

  • DU modtager et skilt med et statement f.eks. "Værsgo' - en blomst fra mig til dig. Hilsen din lokale landmand" lige til at sætte op i blomsterstriben og reklamere for dig og dansk landbrug

  • 7 uger efter etableringen vil der være en frodig blomsterstribe, der skifter udseende henover sommeren og efteråret - lige til at plukke til konen, naboen eller af de forbipasserende

Om blomsterblandingen:  

Vi bruger en blomsterblanding med mere end 15 forskellige blomsterarter, deriblandt brudeslør, evighedsblomster, jomfru i det grønne, kinesisk hundetunge, kornblomster, morgenfruer, skærmsløjfeblomst og valmuer.

Såfremt DU måtte ønske det, vil der også kunne spredes lidt solsikker ud i striberne.

 – Det bliver et brag af en fest

 

Flerårige faunastriber er også en mulighed (Bi- og insektblanding)!

Måske du har hørt at der i medierne til tider har været diskussionen om at blomsterstriber er dødsfælder for bier og insekter, da fødegrundlaget forsvinder i efteråret?

Den korte version må blot være, at noget er godt for noget, andet for noget andet.

KHL tilbyder derfor også at etablere flerårige faunastriber med en blanding af arter som hør, boghvede, rød- og hvidkløver, honningurt samt solsikke. Måske ikke helt så farverige, men bedre for bi og insekter på den lange bane. 

Prisen er den samme som blomsterstriberne.

 

Pris og øvrige forhold: 

Vi etablerer som udgangspunkt alle blomsterstriber i 2,25 meters bredde.

Opstartsprisen er 1250 kr (incl 100 meter blomsterstribe).

Prisen pr efterfølgende meter er 7 kr/meter (Økologi: +20%).

 

KHL forbeholder sig ret til at vælge tidpunktet i maj, hvorpå striberne etableres, da det skal gøres rettidigt, fagligt korrekt og effektivt.

Blomsterstriberne er støtteberettiget til EU, så længde de udgør under 10% af marken og er mindre end 10 m bredde.

 

Spørgsmål

Har du spørgsmål om blomster- eller faunastriber kontakt Planteavlschef Anders på +4551201726 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Tilmelding blomsterstriber

Dit navn(*)
Please let us know your name.

Din email(*)
Please let us know your email address.

Dit telefonnummer(*)
Invalid Input

Jeg ønsker blomsterstriber i ca. antal meter:
Invalid Input

Jeg ønsker faunastriber i ca. antal meter:
Invalid Input

Dyrker du konventionelt eller økologisk landbrug?(*)
Invalid Input

Coronavirus (covid-19)

På grund af den eskalerende Corona-situation og regeringens opfordring til, at der tages et individuelt ansvar for at begrænse og forsinke smitte, har vi hos KHL valgt at tage nogle forholdsregler:

KHL indgår i samarbejde med Syddansk Økologi

Syddansk Økologi har udvidet den økologiske rådgivning med endnu et medlem i ejerkredsen

Det Syd- og Sønderjyske økologisamarbejde Syddansk Økologi (SDØ) inkluderer nu også Kolding Herreds Landbrugsforening (KHL). Det nye samarbejde startede pr. 1. marts 2020.

Der står nu fire foreninger bag det økologiske samarbejde: KHL, Landbrugsrådgivning Syd (LRS), Sønderjysk Landboforening (SLF) og LandboSyd. Derudover indgår økologirådgiver fra Syddansk Kvæg i samarbejdet.

Gruppeliv

Gruppeliv er basal tryghed i hverdagen for dig og din familie. Gennem dit medlemskab af Landbrug & Fødevarer kan du tegne en favorabel gruppelivsordning til både dig og din ægtefælle/samlever.

Gruppeliv er en samlet pakke med livsforsikring, forsikring til visse kritiske sygdomme samt en heltids-ulykkesforsikring. For at tegne en gruppelivsforsikring, skal du være under 60 år.

Karl Gregersens Legat

I 2019 vil gårdejer Karl Gregersens legat uddele en eller flere legatportioner.

Ifølge fundatsen skal legatportionerne anvendes til støtte til unge eller yngre landmænd fra den tidligere Lejrskov/Jordrup kommune, eller sådanne der agter at erhverve en landejendom i det pågældende område.

Erhvervspraktik

Landbruget har en lang tradition for at tage elever i erhvervspraktik – og i en tid med udfordringer i forhold til rekruttering, er det vigtigt, at vi øger kendskabet til branchen.

Derfor har du nu mulighed for at tilmelde dig en portal, hvor du som virksomhed og landmand kan melde ind og tage imod praktikanter.