Landbrugets Masterchef

Det er ikke altid, at politikere fra rød og blå fløj kun er uenige. Ved Landbrugets masterchef-dyst var der både godmodige drillerier og røg i køkkenet .

– Skrevet d. 20. oktober 2022

Ved et utraditionelt valgarrangement i Kolding tirsdag eftermiddag formåede folketingskandidaterne også at samarbejde iklædt forklæder. Der var på mere end én måde røg i køkkenet i Volkerts Fylke i Kolding tirsdag eftermiddag.

Med ikke færre end 12 kandidater fra det syd- og sønderjyske, som alle bejler til et sæde på Christiansborg ved folketingsvalget den 1. november, var der nærmest fuldt hus, da Landbrug & Fødevarer Syddanmark havde inviteret til en politisk masterchef-dyst.

De politiske argumenter føg rundt i luften, og der var såmænd også drillerier i blandt. Eksempelvis da det konservative folketingsmedlem fandt én af de fremmødte vælgeres dankort på gulvet.

– Socialdemokraterne vil tage vores penge, men sådan er det ikke for os konservative. Derfor leverer vi dankortet tilbage, lød det, inden der blev storsmilet både hos politiske venner og fjender.

Landbrug & Fødevarer Syddanmark er det fællespolitiske sekretariat, som Kolding Herreds Landbrugsforening, LandboSyd og Sønderjysk Landboforening er gået sammen om. Til at styre slagets gang havde sekretariatsleder Mathias Milling inviteret tv-kokken Rasmus Palsgård.

Én med kød – og én uden

Seks forskellige hold blev politikerne inddelt i, og ved hver station var der samtidig en repræsentant fra de tre landboforeninger.

Tre af holdene havde en kødret på programmet; nemlig tilberedningen af en saftig grisekotelet. De tre øvrige hold gav sig i kast med en ret uden kød, hvor hovedingredienserne var løg.

Alt imens politikerne – alle iklædt forklæder – samarbejdede om deres kulinariske udfordring, blev der også tid til at krydse lidt verbale klinger i form af udveksling af politiske standpunkter.

Men alt i alt virkede det som om, at masterchef-dysten var lidt af et frikvarter i den udmarvende valgkamp.

Henrik Jessen og Hans Damgaard – henholdsvis formand for LandboSyd og KHL – er ikke i tvivl om, at det politiske arrangement ikke blot blev et utraditionelt indslag i valgkampen, men samtidig er det med til at skabe relationer mellem de tre landboforeninger og politikerne. Og med den aktuelle debat omkring eksempelvis en CO2-afgift, er uenighederne trukket ganske skarpt op i øjeblikket.

Landbrugets Masterchef