Landmænd er energileverandør

Med en fantastisk sommerdag i september fik Landbrug & Fødevarer Syddanmark trukket landmænd og forbrugere til en vellykket dag i Jels.

– Skrevet d. 11. september 2023

– Vi er kommet langt omkring med en lang række politiske emner. Ikke unaturligt har CO2-afgiften fyldt en del, for hvis ikke en sådan afgift bliver indført rigtigt, så vil det få fatale konsekvenser for de danske landmænd. Og så fik vi med det andet folkemøde for landbruget vist, at land og by kan samles og på den måde skabe sammenhængskraft.

energileverandør

Åbningsdebatten på friluftsscenen i Jels. Fra venstre er det regionsrådsformand Stephanie Lose, formanden for Landbrug & Fødevarer Syddanmark, Henrik Jessen, borgmester Frank Schmidt-Hansen, Vejen Kommune, Ole Wehlast, formand for NNF, og moderator Christian Friis Hansen, Landbrugsavisen.

Henrik Jessen, bestyrelsesformand i Landbrug & Fødevarer Syddanmark, rundede fredag aften Landbrugets Folkemøde 2023 af, efter at minister for landdistrikter Louise Schack Elholm og stand-upperne Carsten Green og Torben Chris havde sat punktum for en begivenhedsrig dag i området ved friluftsscenen og Valhal i Jels.

Minister for landdistrikter Louise Schack Elholm rundede den politiske del af Landbrugets Folkemøde af i Valhal i Jels.

Næstformanden i Landbrug & Fødevarer Syddanmark, Christian Lund, stod for åbningen af Landbrugets Folkemøde.

Formanden for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, kom vidt omkring, da han blev interviewet af Christian Friis Hansen, chefredaktør på Landbrugsavisen.

Landdistriktsudviklingen var et af de politiske emner, der blev debatteret. Fra venstre er det Christian Lund, næstformand i Landbrug & Fødevarer Syddanmark, Hans Chr. Schmidt, folketingmedlem, Christian Orthmann, hovedbestyrelsesmedlem i LandboUngdom, Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, Niels Flemming Hansen, folketingsmedlem, Karina Lorentzen, folketingsmedlem, og Mads Sandemann, chefredaktør på JydskeVestkysten

Dialog i øjenhøjde. Speeddating indgik igen i programmet. Her er det Henrik Frandsen, folketingsmedlem for Moderaterne, og SF’s Karina Lorentzen Dehnhardt i snak med nogle af gæsterne.